VoleiAlte sporturi

Naționala României de Volei Masculin luptă în Polivalenta vâlceană pentru un loc la Mondiale!

De la handbal, la baschet, iar acum și la volei! Sala Sporturilor Traian, din Rm. Vâlcea, va găzdui, în premieră, echipa națională de volei masculin a României. În acest week-end, ”tricolorii” vor lupta în cadrul Golden League pentru a-și asigură o poziție cât mai bună care să le garanteze prezența la Campionatul Mondial. Naționala se află pe locul 24 mondial și trebuie să se mențină în acest top pentru a obține biletele pentru turneul final din 2026.

”Elevii lui Sergiu Stancu au început seria celor șase partide din faza grupelor cu turneul din Azerbaidjan, la Baku. Iar startul a fost unul excelent împotriva țării gazdă. O partidă controlată de la un capăt la altul de băieții noștri. A fost 25-16, 25-16 și 25-19, o victorie rapidă, într-o oră și 20 de minute. În al doilea meci, România a înfruntat Ucraina, o echipă mai bine cotată. Băieții noștri au început perfect, au luat primul set, 25-20, dar apoi Ucraina și-a ridicat nivelul jocului. În setul doi am condus 19-17, dar la acest scor adversarii au reușit șase puncte consecutiv și au închis setul 25-21. Situația a fost și mai favorabilă în setul 3. Am condus 21-17, apoi 23-20, dar nu am mai putut să punem mingea jos. Ucraina a trecut în avantaj 25-23. Setul 4 avea să fie și ultimul, românii suferind după situațiile favorabile din seturile precedente”, a transmis Federația Română de Volei, referitor la ultimele meciuri disputate de ”tricolori”.

La Rm. Vâlcea, în Sala Traian, se va desfășurat turneul II din cadrul Golden League. Naționala de volei va înfrunta Croația (pe 24 mai) și Portugalia (pe 26 mai). Intrarea la aceste jocuri va fi liberă. ”Tricolorii” își doresc un public cât mai numeros și clăduros, care să-i conducă spre succes. Hai, România!

Programul Golden League (turneul 2)  / Rm. Vâlcea

  • Vineri, 24 mai

România-Croația              (Ora 19.30)

  • Sâmbătă, 25 mai

Portugalia-Croația           (Ora 19.30)

  • Duminică, 26 mai

România-Portugalia        (Ora 19.30)

Articole Similare

Back to top button