Liga IIIFotbalDiverse

”Avem un mic avantaj, dar calificarea în barajul final nu e jucată! Avem nevoie de suporteri! Îi așteptăm sâmbătă, în număr cât mai mare la stadion, să ne susțină”

Jean Turmacu, conducătorul clubului SCM, speră ca echipa din Zăvoi să mai facă un pas către promovare. Sâmbătă, 25 mai, pe Municipal, va avea loc returul barajul semifinal cu Olimpic Zărnești.

”A fost un meci dificil, așa cum ne așteptam. Am întâlnit o echipă bună, nu cu talie mare, dar valoroasă și iubită. Stadionul a fost plin. Au fost oameni și pe lângă gard, care și-au susținut favorita și atunci când aceasta era condusă. Pe joc și-a pus amprenta miza. Ambele echipe au fost temătoare, au făcut și greșeli. Am mai avut ocazii de a marca, de două ori prin Pîrvu, o dată prin Ivan. Am avut și noroc. În minutul 50, gazdele au primit penalty, pentru o imprudență la Bărbuți. Gherguș a apărat lovitura de pedeapsă. Răzvan a mai avut și alte intervenții salvatoare. Imediat, am deschis noi scorul. Apoi gazdele au rămas în inferioritate numerică. Nu înțeleg cum a putut avea adversarul o intervenție direct pe capul lui Ovidiu Popescu. Eu zic că era de roșu direct. S-a acordat al doilea galben. Ovidiu are o tăietură de 3 centimetri. Ne bucurăm că am câștigat, dar calificarea în barajul final nu e jucată. Avem un mic avantaj. Imediat vine și returul. E important cum ne vom recupera după acest joc. Iordache a ieșit accidentat, Ovidiu Popescu e cu capul bandajat… E o luptă de uzură. Pe teren propriu presiunea e mai mare. Avem nevoie de suporteri, să-i simțim aproape, să vină în număr cât mai mare și să ne susțină. Îi așteptăm sâmbătă, la stadion. La ultimele meciuri ne-au încurajat mai mult, publicul a fost mai călduros și a contat mult pentru băieți. Vor avea și oaspeții galerie în Zăvoi. Au anunțat că vin 60 de suporteri de la Zărnești. Sperăm să-i bucurăm pe microbiștii vâlceni. Pot doar să asigur că ne dorim și vom face tot ce ne stă în putință pentru a face pasul către un nivel superior. Mai e mult până la Liga a II-a, dar vom lupta până la capăt”, a declarat Jean Turmacu. Returul dintre SCM Rm. Vâlcea și Olimpia Zărnești va avea loc sâmbătă, 25 mai, de la ora 17.30, pe stadionul Municipal, din Zăvoi.

Baraj semifinal promovare Liga a II-a (Tur)

  • Miercuri, 22 mai

(1) CSM Focşani 2007 – Bucovina Rădăuţi                        2-0

(2) ACS FC Bacău – Metalul Buzău                                     1-0

(3) SC Popeşti-Leordeni – CS Afumaţi                                0-1

(4) Dunărea 2005 Călăraşi – CS Dinamo Bucureşti             1-3

(5) Vediţa Coloneşti – AFC Câmpulung-Muscel                  0-0

(6) Olimpic Zărneşti – SCM Râmnicu Vâlcea                       0-1

(7) SSU Poli Timișoara – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii         0-2

(8) ACSO Filiaşi – FC Bihor Oradea                                      1-1

(9) CSM Sighetu Marmaţiei – Gloria Bistriţa                        0-0

(10) Unirea Ungheni 2018 – SCM Zalău                              3-0

Retur

  • Sâmbătă, 25 iunie

Bucovina Rădăuți – CSM Focșani              (Ora 17.30)

Metalul Buzău – FC Bacău                         (Ora 17.30)

CS Afumați – SC Popești Leordeni            (Ora 17.30)

Dinamo București – Dunărea Călărași       (Ora 17.30)

AFC Câmpulung – Vedița Colonești          (Ora 17.30)

SCM Rm. Vâlcea – Olimpic Zărnești           (Ora 17.30)

Ghiroda și Giarmata Vii – SSU Poli Timișoara       (Ora 17.30)

Bihor Oradea – ACSO Filiași                                 (Ora 17.30)

Gloria Bistrița – CSM Sighetu Marmației               (Ora 17.30)

SCM Zalău – Unirea Ungheni                                (Ora 17.30)

*) În faza finală, ce urmează să se dispute tot în dublă manșă (1 și 5 iunie), învingătoarele din semifinale vor fi împerecheate astfel, cu prima echipă gazdă în tur: (1) vs (2); (3) vs (4); (5) vs (6); (7) vs (8); (9) vs (10).

*) Câștigătoarele vor promova în ediția 2024-2025 a Ligii 2. Dintre cele mai bune 4 învinse va fi stabilită încă una, în urma unor meciuri de baraj suplimentare, care va obține dreptul de a evolua în eșalonul secund. Acestea vor fi împerecheate prin tragere la sorți, semifinala într-o singură manșă urmând a se juca în 12 iunie, în timp ce finala care decide echipa promovată să aibă loc în 15 iunie.

Articole Similare

Back to top button