Diverse

Mihai Persu deţine palmaresul fostului club de fotbal Chimia Rm. Vâlcea

După ce s-a implicat foarte activ în politică, în prezent fiind preşedinte al organizaţiei Rm. Vâlcea a Partidului Conservator, Mihai Persu s-a rupt oarecum de fenomenul fotbalistic. Chiar şi în aceste condiţii, fostul şef al AJF Vâlcea a aflat de alianţa dintre omul de afaceri Cătălin Rufă şi primăria Râmnicului, care a condus până la urmă la o asociere menită să salveze Clubul Sportiv Municipal din Zăvoi.

„E păcat că proiectul lui Gutău a fost lăsat de izbelişte”

„Nu-l cunosc pe noul patron al CSM-ului, Cătălin Rufă, nu ştiu ce potenţă financiară are, dar cred că respectivul investitor este bine intenţionat, în sensul că şi-a propus probabil să facă o afacere din această venire la Vâlcea, care, în funcţie de banii pe care îi are la dispoziţie, i-ar putea aduce şi beneficii. Îmi este greu să mă pronunţ în ceea ce priveşte alianţa dintre Rufă şi Primărie, atâta timp cât nu cunosc clauzele din contractul semnat de reprezentanţii locali şi noul investitor, însă, din punctul meu de vedere, este păcat că proiectul pe care fostul primar Mircia Gutău îl iniţiase, prin renovarea stadionului, înfiinţarea echipei de fotbal CSM Rm. Vâlcea, iar mai apoi prin promovarea acesteia în Liga a II-a, a fost lăsat de izbelişte de administraţia actuală. Prin venirea acestui investitor, lucrurile pot evolua însă, din nou, în bine, iar personal, nu cred nimic din tot ceea ce se vehiculează, cum că tot Gutău ar fi în spatele acestei asocieri, din momentul în care a apărut în afacere şi numele ginerelui său. Bobi Stoica este prietenul meu, aşa cum este şi prietenul lui Rufă. Atât şi nimic mai mult, e o aberaţie să te gândeşti la altceva”, a spus Persu.

Promovarea în Liga I, un obiectiv de îndeplinit pentru orice investitor

Dacă după alegerile locale din iunie 2012 ar putea ajunge într-o funcţie din care ar putea să aibă de-a face cu destinele echipei de fotbal din Zăvoi, din postura de primar sau viceprimar al Râmnicului, Mihai Persu afirmă că ar miza oricând, la rândul său, pe o asemenea colaborare, dar numai cu o condiţie: finalitatea să fie promovarea în Liga I. „Aş fi de acord, oricând, cu orice fel de alianţă care ar putea aduce promovarea Vâlcii în Liga I. Nu cred că este important cine e acţionar majoritar, e o prostie să se ţină cont de asta în mod special. Sunt însă unele condiţii care ar trebui stipulate în orice contract de asociere: mai întâi ar fi vorba de obligativitatea ca această echipă constituită să nu părăsească niciodată Râmnicul, iar apoi de păstrarea stadionului din Zăvoi în administrarea municipalităţii. În ceea ce priveşte criteriul de performanţă, trebuie să existe condiţii precise, atâta timp cât investiţia la nivelul Ligii a II-a are o anumită valoare, care va creşte considerabil atunci când se va ajunge în Liga I. Dacă nu se va reuşi să se îndeplinească obiectivul stabilit atunci cred că toate condiţiile ar trebui renegociate”, a mai precizat Mihai Persu.

„Am înfiinţat prima asociaţie sportivă din Vâlcea care a avut CIS”

Deşi au existat voci care au spus că adevărata Chimia Rm. Vâlcea ar fi, în acest moment, Dinamo 2007 Rm. Vâlcea, din Liga a IV-a, care ar deţine totodată şi palmaresul fostei echipe fanion a oraşului, Mihai Persu spune că, la mijloc, e vorba de o confuzie. „Împreună cu fraţii Potop, deţin şi acum actele acelei echipe de legendă. La începutul anilor 2000, Asociaţia Sportivă Fotbal Club Chimia Rm. Vâlcea s-a constituit ca asociaţie non-profit, după noua lege a sportului, apărută pe vremea când Zbârnea era preşedinte la AJF, devenind astfel prima din judeţ care a beneficiat şi de acel CIS (Certificat de Identitate Sportivă). Asociaţia Sportivă Fotbal Club Chimia Rm. Vâlcea – cu tot palmaresul – îmi aparţine şi acum, niciodată nu a fost altfel!”, a afirmat Persu.

Mini-muzeul Chimia ar putea fi inaugurat în curând

Poate tocmai de aceea, Persu îşi doreşte să inaugureze, în curând, şi un mini-muzeu Chimia Rm. Vâlcea, în care să fie trecute în revistă toate performanţele de odinioară ale echipei din Zăvoi, câştigătoare a Cupei României în anul 1973. „Cu siguranţă, într-o zi va exista şi un asemenea proiect, dar totul ţine de evoluţia politică din municipiul Rm. Vâlcea. În momentul actual, nu pot să fac mai multe referiri legate de acest aspect, dar în mod sigur voi fi unul dintre cei care vor pune bazele unui asemenea colţ de istorie, să ştie toţi tinerii ce a însemnat Chimia, să rememoreze momentele de glorie ale acestei echipe. Nu numai că eu cred că ar fi necesar să constituim un asemenea colţ de istorie, dar cred că ar fi timpul să şi reînfiinţăm Chimia Rm. Vâlcea, iar atunci probabil că lucrurile se vor mişca de la sine”, a mărturisit Persu.

„Cred că brandul ar trebui reînfiinţat!”

Mihai Persu crede că astfel imaginea fotbalistică a municipiului Rm. Vâlcea ar avea numai de câştigat. „Pe mine mă interesează ca echipa de fotbal a oraşului să aibă o identitate proprie, o recunoaştere locală şi naţională, iar acest lucru se poate face prin redenumirea clubului, care ar urma să fie Chimia Rm. Vâlcea. Atâta timp cât intenţia mea este ar coincide cu cea a acţionarului majoritar nu cred că ar fi posibil să avem un dialog negativ, să se creeze un conflict de interese. Până acum, am avut discuţii în acest sens doar cu fostul viceprimar Nicolae Dicu, în urmă cu câţiva ani, şi încă de atunci am spus că, oricând, eu, împreună cu fraţii Potop, aş fi dispus să predăm toate actele, pentru reînfiinţarea Chimiei Rm. Vâlcea. Din păcate, CSM nu e decât un hibrid, care nu are identitate, în sensul că nu este recunoscută ca brand sau ca echipă fanion a Râmnicului, şi atunci sigur că şi din acest punct de vedere va aduce cu greu oamenii la stadion”, a încheiat Persu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button