Alte sporturi

Marinela Mazilu a câştigat opt medalii de aur la competiţiile din Vatra Dornei

Mazilu MarinelaMarinela Mazilu a participat recent la Cupa Vatra Dornei, Cupa României şi Campionatul Naţional de starturi skeleton. Sportiva vâlceană a reuşit din nou să realizeze performanţe remarcabile, de această dată clasându-se pe primul loc în clasamentul celor trei competiţii la toate categoriile de vârstă. Fosta elevă a profesorului Mihail Despoiu a concurat la nivel de juniori, seniori, tineret şi a obţinut un număr total de opt medalii de aur (2 la Cupa României, 3 la Cupa Vatra Dornei şi 3 la CN).
„Doresc să precizez că am făcut şi un record de pârtie, pentru că am avut cel mai bun start la Naţionale. A fost o competiţie destul de dificilă cu adversare pe măsură şi pot spune că la început am avut emoţii, dar pe parcurs m-am acomodat şi totul a fost bine. Sunt mulţumită de rezultatele mele şi sper să mă descurc la fel de bine şi în continuare”, ne-a declarat vâlceanca. Alături de CSO Sinaia, clubul la care este legitimată în momentul de faţă şi Marinela Mazilu, la cele trei întreceri au mai participat sportivii din Câmpulung Muscel, Bucureşti, Braşov şi gazdele competiţiei, concurenţii din Vatra Dornei.
În continuare, fosta elevă a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” se pregăteşte pentru normele de control destinate lotului naţional de skeleton al României, care vor avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Poiana Braşov. Concursurile propriu-zise vor începe din luna noiembrie, atunci când urmează să se desfăşoare diferite întreceri internaţionale. În ceea ce priveşte Campionatele Naţionale, Marinela Mazilu ne-a precizat că acestea vor avea loc în perioada 23-26 decembrie.
Atunci când vâlceanca s-a întors de la competiţiile din Vatra Dornei, antrenoarea Rodica Tomoiagă şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că, deşi tânăra a realizat performanţe extraordinare, aceasta nu a fost încă numită cetăţean de onoare al comunei sale natale. Atleta Marinela Mazilu, născută la Mihăeşti, ne-a declarat că a primit totuşi această titulatură, însă la Sinaia.
„Ca fostă dirigintă, am avut sportivi care au fost participanţi numai la Balcaniadă şi au fost făcuţi cetăţeni de onoare ai localităţilor în care s-au născut. Sunt curioasă când îi vine rândul şi Marinelei Mazilu, având în vedere rezultatele sale excepţionale”, a subliniat antrenoarea de atletism a CNMB.
În încheiere, Rodica Tomoiagă le-a recomandat autorităţilor din Mihăeşti să ia în considerare acest mod de recunoaştere şi totodată, de răsplătire a talentatei sportive pentru munca depusă.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button