Liga III

Mai e mult până… departe!

* din păcate, trupa din Lăpuşata câştigă pe-o parte, dar pierde pe alta

Deşi a reuşit să câştige până acum duelurile capitale disputate pe teren propriu, se pare că echipei FC Ghecon îi lipseşte acel gram de noroc pentru a nu mai avea emoţii în privinţa retrogradării. Iulian Roşoagă şi camarazii s-au impus cu 4-1 împotriva contracandidatei Ralbex Turcineşti, dar au fost privaţi de şansă în celelalte partide ale etapei, acolo unde rezultatele nu au fost deloc pe placul vâlcenilor.

Vlădoi a realizat o „dublă”

În „mina” din Berbeşti, echipa din Lăpuşata a dominat integral ostilităţile, fiind net superioară gorjenilor din Turcineşti. În minutul 12, tânărul Ciprian Vlădoi (elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, clasa a XII-a) a deschis scorul, pentru ca opt minute mai târziu să vină rândul colegului său Cosmin Ursu să marcheze. Antrenorul-principal ar Gheconului a şutat cu precizie din 16 metri în colţul lung lateral-stânga, stabilind şi rezultatul pauzei (2-0). În cel de-al doilea mitan, Vlădoi şi-a trecut în cont „dubla”, după ce i-a depăşit în viteză pe fundaşii centrali adverşi (3-0). Ovidiu Ciortan a marcat pentru 4-0, pentru ca, apoi, Ralbex Turcineşti să marcheze golul de onoare, în minutul 90.

Agăţaţi de-un fir de aţă

Deşi Iulian Roşoagă şi camarazii au câştigat confruntarea de la Berbeşti, ei rămân, totuşi, privaţi de şansă. De ce spunem asta? Pentru că Progresul Corabia s-a impus inexplicabil (cu 3-1) împotriva celor de la FC Argeş II, iar Girom Albota a răpus ocupanta locului 3, Triumf Bârca. Cele două rezultate nu au avantajat deloc echipa vâlceană, pentru că ambele formaţii câştigătoare se află tot pe muchie de cuţit.

Oltchim n-a putut fi de ajutor

Fotbaliştii finanţaţi de Dan Mazilu mizau în runda intermediară ce a avut loc miercuri, 12 mai, şi pe suportul celor de la FC Oltchim, care ar fi trebuit să câştige partida cu CS Albota. Însă n-a fost să fie aşa! Pe viitor, „chimiştii” lui Marian Deaconescu pot contribui paralel la într-ajutorarea colegilor de judeţ, prin înfrângerea celor de la Corabia şi Turcineşti.

„E păcat dacă retrogradăm”

Evoluţiile bune înregistrate în retur, i-au convins pe vâlceni că FC Ghecon merită să joace pentru încă un an la acest nivel. „Dacă mai apar două rezultate aşa de surprinzătoare precum cele de la Argeş şi Bârca suntem mâncaţi. Am văzut toate meciurile Gheconului de pe teren propriu şi ţin să spun că e păcat să retrogradăm, pentru că nu suntem deloc cei mai slabi din serie”, s-a exprimat indignat unul dintre apropiaţii Gheconului, după etapa precedentă. Pentru Ghecon, mai urmează două meciuri în deplasare, cu Minerul Motru şi Minerul Mătăsari, în timp ce acasă vor întâlni pe Primavera Craiova şi FC Caracal.

Probleme de lot la Motru

În meciul cu Minerul Motru, Ghecon nu va putea miza săptămâna această pe aportul lui Vlădoi, Ursu şi Gârlă (suspendaţi), Bălţăţeanu şi Mocioacă (accidentaţi). În atare condiţii, vom avea o misiune grea. Important e să ne adjudecăm măcar un punct din acest duel.

Lucian CORNECI

Articole Similare

One Comment

  1. Puteti sa luati de la Motru ce are Nanu mai mare si mai tare, Anaconda personala. Aveti grija care o tineti de cap, sa nu va muste.

Lasă un răspuns

Back to top button