Editorial Politic

M.A.I.

Am detestat şi detest în continuare perioada comunistă, l-am detestat pe Ceauşescu, am detestat miliţia, securitatea, procuratura comunistă şi am aşteptat ca după Revoluţie continuatoarele anumitor instituţii să se schimbe, să se democratizeze şi să se modernizeze.
Am aşteptat cam mult în privinţa unor structuri din cadrul Poliţiei române, dar procesul de profesionalizare şi modernizare a acestora este, după părerea mea, peste75% rezolvat. Încă se mai ia şpagă la vamă, încă se mai pun ” pile” la examenele pt obţinerea permisului, încă se mai iartă vitezomanii pentru câte o mică atenţie, dar cazurile sunt din ce în ce mai rare.
În aceste zile grele în (aproape) întreaga omenire, la noi în ţară IGSU, Poliţia de frontieră, Poliţia rutieră, Jandarmeria (aici încă am anumite rezerve cu privire la procentul de 75%, având în vedere evenimentele din 10 august 2018), dar şi secţiile de poliţie din fiecare localitate mare sau mică sunt în prima linie căci suntem în stare de urgenţă pe întreg teritoriul ţării, iar ei trebuie să aibă grijă ca ordonanţele militare să fie respectate.
În M.A.I sunt încorporate acum şi efectivele Poliţiei locale, dar ei (poliţiştii locali) nu sunt, din păcate, poliţişti adevăraţi, foarte mulţi dintre ei fiind rodul conjuncturilor, al traficului de influenţă, al pilelor şi relaţiilor şi sunt de cele mai multe ori servanţii celor care i-au angajat (primarii de municipii, de oraşe, de comune mari). Un gând bun şi pentru militarii din cadru M.Ap.N care în situaţia dată sunt cot la cot cu poliţiştii pentru a asigura ordinea, disciplină şi liniştea în aceste momente. În faţa tuturor, ne ridicăm pălăria şi spunem: „Respect domnilor (doamnelor)!”
Închei cu aceleaşi îndemnuri:
STAŢI ÎN CASĂ (CURTE)! SPĂLAŢI MÂINILE! DOAMNE AJUTĂ!
• Profesor, Dan Cătălin Săraru

Articole Similare

Back to top button