Administratie

Lupta pentru corn şi lapte se dă între Vlăsia şi Vel Pitar

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea susţine că nici în acest an şcolar nu vor fi probleme în ceea ce priveşte derularea Programului guvernamental „Cornul şi laptele”.
Reprezentanţii CJV au anunţat că marţi, 25 august, este programată licitaţia electronică, în urma căreia va fi desemnată firma câştigătoare. Ei au menţionat, totodată, că în competiţie au rămas două societăţi: Vlăsia, din Piteşti şi Vel Pitar, din Râmnicu Vâlcea.
Dacă la nivel declarativ, totul pare să fie în regulă, în realitate, situaţia în ceea ce priveşte organizarea licitaţiei este la fel de îmbârligată ca şi anul trecut, când în competiţie a fost calificată nejustificat firma pesedistă Lactag, din Piteşti, iar Vlăsia a fost nevoită să se lupte în instanţă pentru a avea câştig de cauză. Cam la fel se întâmplă şi acum. Potrivit afirmaţiilor managerului firmei agreşene Vlăsia, CJ a admis în licitaţia on-line firma Vel Pitar, deşi aceasta n-ar fi depus toate documentele solicitate conform caietului de sarcini şi nici n-ar îndeplini condiţiile minime de participare. „După câte am păţit anul trecut la Vâlcea, mi s-a băgat pe gât şi o diminuare a preţului cu care am câştigat. Dar am acceptat şi asta, pentru că nu vroiam scandal. Acum, însă, nu mai accept să fiu călcat în picioare. Legea e lege pentru toată lumea şi trebuie respectată. Dacă Vel Pitar nu e scoasă din licitaţie, voi cere daune foarte mari, pentru că e inadmisibil ce se întâmplă la Vâlcea”, a avertizat Aurel Săvulescu.
Din cercetările noastre de până acum, reiese că Aurel Săvulescu are foarte mare dreptate. Mai mult decât atât, firmele calificate de CJV, VEL PITAR S.A. şi subcontractantul SOLE MIZO ROMÂNIA S.R.L., au înregistrat pierderi semnificative în ultimii trei ani, semn că, într-adevăr, ceva e putred în Danemarca.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button