Administratie

Detonări la Perişani

Perisani detonariDupă calamităţile din prima parte a lunii august, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, directorul general al RAJDP, Nicolae Vălimăreanu şi primarul comunei Perişani, Ion Sandu, au ajuns la concluzia că, anumite porţiuni ale DJ 703 M nu vor putea fi recondiţionate decât în condiţiile în care această importantă cale de acces va fi lărgită spre versanţi.

„Cum malurile au fost măcinate de viituri, aceasta era cea mai bună soluţie tehnică. În plus, stâncile pe care ne-am propus să le detonăm se erodaseră foarte mult, punând în pericol traficul pe DJ 703 M. Oricând, o bucată de rocă de câteva tone se putea desprinde. N-am aşteptat ca, Doamne fereşte!, o nenorocire să se întâmple şi, cu sprijinul directorului Marius Tănăsie şi al specialiştilor de la Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea, am început să detonăm stâncile. S-au folosit în jur de 70 de kilograme de dinamită, adusă din Bulgaria, după care angajaţii RAJDP vor elibera drumul şi îşi vor continua treaba”, ne-a precizat Nicolae Vălimăreanu.
Managerul general al Regiei Autonome de Drumuri şi Poduri a menţionat că, în continuare, subalternii săi vor consolida marginile DJ 703 M, folosind rocile detonate, după care, pe lungimea de un kilometru afectată de calamităţi, vor turna un strat de asfalt. „Dacă n-am fi început recondiţionarea acestui drum, comuna Perişani ar fi rămas izolată. Mai există o cale de acces, spre Berislăveşti, dar aceea este mult mai greoaie, mai ales pentru maşinile mici. Sigur, însă, că şi acolo va trebui intervenit, pentru că şi drumul din zona respectivă a fost rupt de viituri, reprezentând un real pericol pentru cetăţenii care îl folosesc”, a mai spus Nicolae Vălimăreanu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button