Acasă Opinii LUPTĂ FĂRĂ ŢEL?

LUPTĂ FĂRĂ ŢEL?

107
0

OPINIA SPECTATORULUI

În toamna acestui an, s-au desfăşurat etapele eliminatorii din cadrul celei de-a doua competiţii naţionale de fotbal, Cupa României.
După ce a ratat calificarea în turul următor, un jucător de la o echipă învinsă a declarat, nonşalant, că nu regretă înfrângerea pentru că, oricum, Cupa României nu a fost un obiectiv pentru echipa sa! Ei, bravos! Declaraţia, ce lasă un gust amar oricărui amator de sport, m-a făcut să-mi pun două întrebări.
În primul rând, pentru ce au mai intrat în teren jucătorii? Pe lângă faptul că nu e deontologic ceea ce susţine cel care nu a reuşit să-şi ţină gura, mă gândesc la ce sunt expuşi spectatorii şi telespectatorii care urmăresc un meci în aceste condiţii.
În al doilea rând, nu pot decât să-mi închipui ce ar însemna, de exemplu, ca un şofer de autobuz să se oprească pe traseu şi să spună că n-are rost să continue cursa pentru că are doar doi călători în mijlocul de transport în comun, sau un membru al unui echipaj de descarcerare care, când vede o maşină contorsionată în urma unui accident cumplit, cu şoferul prins între fiare, ar spune că nu e cazul să îl scoată din autoturism pentru că nu mai respiră!?
Poate că nu sunt comparaţii prea reuşite, dar realitatea este dezarmantă!

• Iulian VERNESCU