Liga III

Lucian Catargiu, principal la FC Oltchim

* înfrângerea cu Progresul Corabia a avut repercusiuni asupra băncii tehnice a divizionarei C, antrenorul Deaconescu intrând şi el în dizgraţia conducerii administrative

Din favorită la ocuparea unui loc pe podium, FC Oltchim a ajuns la doar patru puncte distanţă de colega sa de serie din judeţ, Ghecon Lăpuşata căreia, la începutul returului, nu-i era dată nici o şansă să se salveze de la retrogradare. Se pot găsi multe motive care să explice situaţia Oltchimului, însă nici nu mai contează ce a fost, ci doar ceea ce rămâne: un loc 5 în acest moment, care poate fi pierdut în ultima rundă, dacă FC Oltchim nu se va impune în faţa celor de la Ralbex Turcineşti. În plus, a mai rămas şi dezamăgirea: a microbiştilor, a unei părţi (probabil!) a jucătorilor, a conducerii tehnice şi administrative. Iar supărarea conducerii administrative a avut şi repercusiuni asupra băncii tehnice. Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu şi-a desfiinţat în primul rând jucătorii după ultimul eşec, cu Progresul Corabia, atenţionând că-i va trimite la muncă, în „producţie”, pe platforma chimică. Până la urmă nu s-a ajuns la această situaţie, dar atenţionarea rămâne valabilă, în aceeaşi „oală” cu jucătorii care nu mai sunt agreaţi fiind băgat însă şi antrenorul Marian Deaconescu. „Voi face curăţenie generală la echipă. Deocamdată i-am lăsat pe jucători să creadă că e linişte, dar vor fi luate măsuri. Urmează să meargă să vadă cum se munceşte. Pentru că sunt cei mai mari trădători. Iar curăţenia va începe cu Vlădoi, Bărbuţ, Creangă. Chiar şi Deaconescu se află printre cei vizaţi. Vom stabili totuşi ce vom face după ultima etapă. Rămâne până atunci şi Deaconescu, iar apoi Catargiu va prelua echipa. N-am mai contactat vreun alt antrenor, pentru că nu merită niciunul din cadrul clubului să se mai ocupe de echipă”, a informat Mihai Diculoiu. Altfel, Lucian Catargiu a anunţat că se ocupă deja de FC Oltchim. „Mi s-a spus să mă ocup de echipă până la finalul campionatului, iar apoi vom vedea ce va fi. Deocamdată sunt antrenor interimar la FC Oltchim. Nu pot să vorbesc în perspectivă pentru că nu ştiu ce va fi”, a spus Lucian Catargiu.

Gruparea „chimistă” nu merge la Călimăneşti

* Mihai Diculoiu a infirmat zvonurile potrivit cărora s-ar pregăti o colaborare între Oltchim şi Cozia

În ultimele zile a circulat zvonul că FC Oltchim se va muta la Călimăneşti. Printre cârcotaşi s-a luat în calcul ideea că s-ar fi pus bazele unei colaborări între clubul chimist şi conducerea echipei de Liga a IV-a, Cozia Călimăneşti, zvonuri alimentate de faptul că formaţia din staţiune s-ar afla în căutarea unui loc la Liga a III-a. S-a spus că astfel, în eventualitatea unei colaborări, ambele tabere îşi vor atinge scopul. Oraşul Călimăneşti va avea echipă în cel de-al treilea eşalon, iar FC Oltchim ar scăpa de presupusa problemă a lipsei unui teren propriu. În fapt, pentru moment nu a avut loc nici o discuţie în acest sens, de acest lucru asigurându-se preşedintele FC Oltchim, Mihai Diculoiu. „Cineva a vorbit probabil necontrolat. Sunt doar zvonuri, nu e nimic real. Eu n-am discutat cu nimeni despre o eventuală colaborare cu echipa din Călimăneşti. Bineînţeles, însă, că vom lua în calcul toate variantele şi vom găsi cea mai bună soluţie dacă se va pune problema să trebuiască să părăsim baza sportivă. Vom merge acolo unde ni se vor oferi cele mai bune condiţii”, a afirmat liderul de sindicat de la SC Oltchim SA.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button