Liga III

E oficial! Roşoagă şi camarazii s-au salvat de la retrogradare

În penultima rundă din Liga a III-a, ce s-a desfăşurat vineri, 4 iunie, Ghecon mai avea nevoie doar de un punct pentru a fi sigură în proporţie de 100 % că nu mai poate retrograda şi că va continua pentru încă un sezon în Liga a III-a. Chiar dacă majoritatea oamenilor de fotbal îi vedeau retrogradaţi fără dubiu, Roşoagă şi camarazii au reuşit, in extremis, să-şi îndeplinească obiectivul stabilit.

„Ortacii” au fost „generoşi”

În penultima partidă oficială, ce a contat pentru etapa 33-a, echipa din Lăpuşata a efectuat o deplasare la Mătăsari, acolo au jucat împotriva Minerului, remizând 1-1. Pentru vâlceni, a marcat Chiripuş. După acest rezultat de egalitate, Ghecon a adunat 48 de puncte şi aşteaptă cu nerăbdare ultimul meci din actualul sezon, cu FC Caracal, de pe teren propriu, pentru a face cărţile în ceea ce priveşte competitoarele care vor rămâne şi din toamnă la acest nivel.

Iulian Roşoagă: „N-avem bani nici pentru noi, dar pentru arbitri”

Rezultatele pozitive consemnate în ultima perioadă au deschis subiectul blaturilor la Ghecon, o bună parte dintre oamenii de fotbal fiind convinşi că trupa din Lăpuşata a umblat „cu valiza” pe la arbitri (o valiză mai mică sau poate un plic în cazul de faţă, nu de genul celei confiscate de DNA lui Gigi Becali). Antrenorul secund Iulian Roşoagă susţine că e absurd acestea sunt nişte inepţii, de vreme ce echipa lui nu s-a scăldat niciodată în bani. „Îmi vine să râd când aud asemenea aberaţii. Păi, de unde să avem noi bani de arbitri sau de mituit echipele adverse. Noi avem bani doar de salarii şi deplasări”, a precizat Iulian Roşoagă.

Dan Mazilu aduce „caşcavalul”

Îndeplinirea obiectivului a fost primită cu entuziasm de către patronul Dan Mazilu. Deputatul de Bălceşti îşi va recompensa zilele acestea jucătorii, urmând să le acorde salariile şi primele la zi.

Oltchimul şi Ghecon, la acelaşi nivel

Plecată din postura de candidată la câştigarea campionatului, Oltchim a rămas fără benzină pe ultima sută de metri, pierzând o bună parte dintre duelurile returului. Pe final de sezon, la o privire generală asupra clasamentului Seriei a IV-a a Ligii a III-a, „chimiştii” antrenaţi de Marian Deaconescu se află la doar patru puncte distanţă de trupa antrenată de Cosmin Ursu şi Iulian Roşoagă. Deşi în prima parte a campionatului obţinuseră un avans consistent faţă de „rivalii” din Lăpuşata, Vlădoi, Creangă şi compania nu au putut ţine toată competiţia garda sus.

Ciortan, cel mai bun vâlcean din Seria a IV-a

Cele două goluri marcate în urmă cu două etape l-au propulsat pe atacantul Ovidiu Ciortan pe locul 5 în topul clasamentului golgheterilor prezent pe site-ul www.liga2.ro. Jucătorul de la Ghecon are 12 „boabe” la activ, devansându-l pe Octavian Marinescu de la FC Oltchim, care a marcat de zece ori în actualul sezon. Forma de zile mari pe care o traversează fotbalistul lui Dan Mazilu nu a fost trecută cu vederea de către impresarii străini. Graţie reuşitelor de senzaţie din ultima perioadă, Ovidiu Ciortan şi-a ameninţat colegii – în glumă, bineînţeles – că-i va părăsi din vară, urmând să se transfere la o echipă de nivel inferior din Germania, acolo unde ar fi primit recent o ofertă financiară de nerefuzat.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button