Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Social

47 şomeri din 2.000 s-au angajat la bursa locurilor de muncă

Peste 2.000 de şomeri vâlceni s-au înghesuit să-şi găsească un loc de muncă la bursa organizată de Agenţia Judeţeană de Şomaj. Doar 47 dintre aceştia au reuşit însă să se angajeze pe loc.

Absolvenţii stau pe tuşă

Conducerea Agenţiei a strâns la un loc, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 2.000 de şomeri şi doar 57 de angajatori. Şomerii cu vârste de peste 40 de ani au avut din start un dezavantaj în faţa tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, iar bătălia aprigă pentru cele 500 de locuri disponibile i-a determinat pe mulţi să plece neîncrezători. Doar 1.310 dintre participanţi au fost selectaţi pentru susţinerea unui interviu sau a probei practice, restul întorcându-se acasă cu teama că nu vor mai avea ce pune pe masă, în câteva zile ei urmând să rămână şi fără indemnizaţiile de şomeri. Cu adevărat norocoşi au fost doar 47 de vâlceni, care au reuşit să se angajeze pe loc în sectoare de activitate precum turismul şi construcţiile.

Vâlcea are peste 15.500 de şomeri

Firmele vâlcene au căutat în special lăcătuşi mecanici, sudori, zidari, croitori, confecţioneri încălţăminte şi textile, barmani, bucătari  sau agenţi de vânzări. Persoanele cu studii superioare au avut ghinion şi de această dată, pe piaţa forţei de muncă nefiind disponibile oferte care să-i vizeze şi pe ei. Printre angajatorii de la bursă s-au numărat şi primăriile Amărăşti, Drăgăşani, Stroeşti, Suteşti, Călimăneşti şi Horezu, care au angajat 44 de muncitori necalificaţi pentru executarea unor lucrări de interes public. Judeţul Vâlcea „se laudă” cu o rată oficială a şomajului de 8,7 % şi peste 15.500 de şomeri. I.R.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button