Politica

Liderul PNL Râmnicu Vâlcea, înfuriat pe prefect:

„Petre Ungureanu şi-a dat nepoata la export. Nu ne poate conduce un astfel de om… Să-şi dea demisia!”

În urmă cu ceva vreme, am primit un set de hârtii din care reieşea că Andreea, copilul născut în anul 2001 de Teodora, fiica actualului prefect de Vâlcea, a fost dată spre adopţie unei familii din Italia.

Fiica actualului prefect îşi abandonase copilul în maternitate

Într-unul dintre documente, redactat în ianuarie 2004 de specialiştii CJV CPC Vâlcea, se arăta că „Ungureanu Andreea provine dintr-o familie monoparentală. Deoarece era elevă, mama şi-a părăsit copilul în Maternitatea Râmnicu Vâlcea, motiv pentru care s-a dispus plasamentul în regim de urgenţă al acestuia la Direcţia Judeţeană Pentru Protecţia Drepturilor Copilului Vâlcea – Serviciul pentru Protecţie în Regim de Urgenţă”. La momentul respectiv, Teodora, fiica naturală a lui Petre Ungureanu locuia împreună cu mama sa, prima soţie a acestuia.

Andreea a fost înfiată de o familie de italieni

Potrivit aceluiaşi document, „Ungureanu Teodora, nefiind sprijinită de către mama sa (aceasta fiind în evidenţele Laboratorului de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea) şi nedispunând de condiţiile materiale necesare creşterii şi îngrijirii copilului său, a consimţit ca acesta să fie dat spre adopţie, cu toate efectele unei filiaţiuni fireşti”, iar în cele din urmă Andreea a fost înfiată de familia de italieni La Tegola Francesco şi De Bartolo Francesca Romana, din Terlizzi (Regiunea Puglia). Şi asta nu e tot…
De ce v-am spus aceste lucruri acum şi nu mai demult? Păi, nu mai demult pentru că subiectul era unul prea sensibil şi, indiferent ce prăpastie ne-ar desparte de politicieni, înainte de a scrie astfel de lucruri despre viaţa unui om, fie el şi demnitar, e bine, ca ziarist, să te gândeşti de o mie de ori şi să ai şi părerea celui vizat. Iar cum noi nu avem comunicare cu Petre Ungureanu, n-am reuşit să-i cerem un punct de vedere.

„La Ungureanu, partea morală e dezastruoasă!”

Totuşi, de ce scriem acum? Pentru că documentele au ajuns şi la alţi jurnalişti, iar întreaga poveste a ajuns oricum în presă. În plus, pe tema asta, vineri, s-a apucat să măture pe jos cu prefectul şi senatorul Emilian Frâncu, acesta reproşându-i fostului lider peledist că, deşi era foarte bogat şi la vremea respectivă, nu a făcut un gest normal, pe care l-ar fi făcut orice părinte sau bunic responsabil, adoptându-şi el nepoata sau măcar participând la creşterea acesteia, în sânul familiei, lângă mama sa.
„Acest om, Petre Ungureanu, a acceptat ca nepoata sa, fiica fiicei lui, să fie dată la export. Tu, bunic, bogătaş – cu vilă în Râmnic, încă nu avea cabane şi case de vacanţă la Vidra, în Deltă, n-ajunsese să manevreze fondurile sinistraţilor – să nu faci nimic, să stai cu mâinile în sân, în timp ce se face o chestie ca asta?! Scuzaţi-mă, dar e strigător la cer! L-am mai şi văzut, recent, la televizor, la o întâlnire cu mamele din Râmnic, care au protestat în faţa Prefecturii împotriva măsurilor Guvernului PD-L, cum le ţinea acestora lecţii. Da, tocmai el…”, a acuzat liderul PNL. Nu în ultimul rând, Emilian Frâncu a sugerat că Petre Ungureanu n-a fost niciodată un model pentru comunitate şi normal ar fi ca acesta să demisioneze din funcţia de prefect al judeţului. Parlamentarul a amintit că, pe vremea când era deputat, Ungureanu s-a remarcat doar atunci când s-a plâns de condiţiile de la Hotelul Bucureşti, unde era cazat. În rest, nu a făcut nimic memorabil. „La Petre Ungureanu, partea „morală” e dezastruoasă! Ajunge! Să-şi dea demisia! Nu ne poate conduce unul care şi-a exportat nepoata”, a conchis liderul PNL Râmnicu Vâlcea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button