Politica

Liderul naţional al Partidului Socialist Român, născut la Cernişoara

Sâmbătă, Vasile Orleanu, liderul naţional al Partidului Socialist Român, a venit în vizită la Vâlcea, însoţit de vicepreşedintele Ştefan Mateescu, dar şi de Ion Dumitru, preşedintele organizaţiei din Bucureşti.
Cu această ocazie, socialiştii au organizat o conferinţă de presă, în cadrul căreia au explicat că, după aproape 20 de ani de ezitări, au simţit, în sfârşit, un context politico-social favorabil pentru relansarea partidelor mici precum PSR. „Doamne fereşte! Nu ne bucurăm de ceea ce se întâmplă, că România a fost adusă într-o situaţie dramatică, dar rolul nostru este să le arătăm oamenilor şi o altă cale, pentru că PSR n-a fost la guvernare în ultimele două decenii, iar spre deosebire de PD-L, PNL, PC sau PSD, nu a participat la jaf, la dezmăţ”, a spus liderul PSR.

România are nevoie de partide care n-au participat la jaf

El a adăugat că, pentru relansarea PSR, este necesar ca toate organizaţiile judeţene să încerce să aibă o activitate politică susţinută şi vizibilă în presă. Această recomandare i-a fost transmisă şi liderului filialei de la Vâlcea, Petre Popa. „La Vâlcea, am impresia că există nişte probleme de organizare, iar acestea trebuie rezolvate rapid. La următoarea noastră întâlnire, vreau să găsesc aici tineri, vreau să găsesc un  colectiv de cel puţin 31 de persoane hotărâte să facă politică în prima linie şi care să aibă o strategie de relansare a PSR. Acest colectiv va începe urgent pregătirile pentru alegerile din 2012, când trebuie să câştigăm o reprezentare cât mai bună în administraţia acestui judeţ, în localităţile din teritoriu. Pentru asta, trebuie să ieşim la luptă cu toţii, mai ales că acum nu mai ţine nici figura aceea că noi suntem comunişti sau mai ştiu eu cum. PAS s-a transformat în PCR, iniţiatorul acestei idei, care e şi preşedintele acestei formaţiuni, fiind chiar vâlcean. Noi am fost şi rămânem socialişti. În plus, ştiţi bine că, în România, n-a fost niciodată comunism”, a completat Orleanu.

Vasile Orneanu deplânge situaţia în care a ajuns judeţul Vâlcea

Liderul PSR a ţinut să facă şi o dezvăluire în premieră. „Vreau să vă spun că şi eu sunt vâlcean. M-am născut şi mi-am petrecut copilăria la Cernişoara. În urmă cu mulţi ani, am plecat din Vâlcea încercând să-mi fac un rost în viaţă. Sunt foarte ataşat de comunitatea de aici şi nu-mi este indiferentă situaţia vâlcenilor. Judeţul Vâlcea era cândva un judeţ înfloritor, fără şomaj, cu unităţi economice puternice, de interes naţional. Însă, în ultimii 20 de ani, aproape totul a fost distrus. Prin 1982, eram prin Siria, atunci când începuse conflictul cu Israel. Cum arăta zona aceea după bombardamente, aşa arată acum câteva dintre fostele perle ale industriei româneşti de la Vâlcea. Este dramatic! Văd că şi de turism s-a ales praful. Tot ceea ce mergea bine a fost vândut baronilor locali, resursele la fel, unităţile profitabile au fost privatizate, iar ceea ce a rămas la stat s-a îngropat. Sigur că, la Vâlcea, potenţial există în continuare, dar cu un ministru ca Elena Udrea, care îşi petrece mai mult timp în mall-uri decât la birou sau în teren, e aproape imposibil să se întâmple ceva bun. Agricultura, la fel, cândva înfloritoare, acum e la pământ. Bine, pe tema asta ar fi multe de spus. Ar trebui să ne întoarcem un pic şi la Iliescu, omul care a pus cruce acestui domeniu şi sub a cărui conducere au răsărit primii baroni locali”, a criticat preşedintele Partidului Socialist Unit.

PSR ar putea face plângere penală împotriva primarului Romeo Rădulescu

Vasile Orleanu l-a taxat şi pe primarul Râmnicului, sugerând că n-ar gestiona corect imobilele deţinute de municipalitate. „Colegii noştri de la Vâlcea au făcut de mai multă vreme cereri pentru sediu. Spre deosebire de Bucureşti, unde domnul Oprescu ne dă chiar 3 puncte în care să ne facem sedii, aşa cum permite legea, aici, primarul se face că plouă. Între timp, aud că spaţiile primăriei sunt date pe ochi frumoşi clientelei politice a PD-L. Vom reveni cu solicitarea încă o dată, după care vom analiza posibilitatea de a formula o plângere penală împotriva celor care ne privează de un drept legal, normal”, a mai afirmat liderul socialist.
În încheiere, Orleanu a lansat o invitaţie către toţi oamenii care s-au săturat să ia decizii în locul lor: „Cine vrea să candideze pe listele PSR nu va trebui să plătească nimic pentru asta. La PSR nu e ca la alţii, unde pentru un post de consilier, să zicem, potenţialii candidaţi trebuie să scoată din buzunare zeci, sute de milioane de lei. Aici, funcţiile nu sunt scoase la vânzare. Avem soluţii pentru finanţarea partidului. Colegul meu, domnul Mateescu, este preşedintele unui puternic grup de firme, cu ramificaţii chiar şi în străinătate. Aşa că nu de dau banii afară din casă, dar nici nu ne plângem”, a subliniat Orleanu. Totodată, el a mărturisit că este acţionar la TMUCB, unde are un milion de acţiuni.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button