Acasă Social Liceul din Horezu, partener într-un proiect Erasmus+ menit să le stimuleze tinerilor...

Liceul din Horezu, partener într-un proiect Erasmus+ menit să le stimuleze tinerilor gândirea critică  și capacitatea de a filtra informațiile

462
0

În perioada 12 – 19 septembrie a.c., în stațiunea Rânca, a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului EDUcate YOUth – KA2 – Nonformal bridges to formal education, finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+. Proiectul se întinde pe o perioadă de 2 ani, urmând să se încheie pe 28 februarie 2023.


Printre altele, proiectul își propune o cooperare intensă la nivel inter-sectorial, tineret și educație, pentru a stimula gândirea critică și prezentarea informațiilor corecte în rândurile tinerilor din România, Turcia și Italia, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani. Proiectul este implementat de Asociația Tineret pentru Dezvoltare Durabilă (ATDD), care are ca parteneri TC – Belen Kaymakamlığı – Turcia, Beyond Borders – Italia și Liceul Constantin Brâncoveanu Horezu. Participanții la prima întâlnire au lucrat intens la dezvoltarea unor metode non-formale – ce pot fi folosite în mediul educațional, dar și de către cei care acționează în domeniul dezvoltării tineretului – de stimulare a gândirii critice independente, de filtrare a informațiilor din mass-media, de identificare a celor corecte și valoroase. Activitățile proiectului au inclus și o vizită la Liceul Constantin Brâncoveanu, din Horezu, pe lângă prezentarea metodelor de dezvoltare a gândirii critice și oportunitatea celor trei țări de a-și expune frânturi din tradiții și cultură. La finalul proiectului, toate metodele inovate vor fi reunite într-un ghid disponibil oricui care este dispus să îmbine în activitatea sa educațională activitățile formale cu cele non-formale.