Acasă Diverse Licenţiat în educaţie fizică şi sport! Rareş Sporea, portarul vâlcean al echipei...

Licenţiat în educaţie fizică şi sport! Rareş Sporea, portarul vâlcean al echipei de Liga a III-a din Alba Iulia, vrea să devină kinetoterapeut

528
0

Fotbalistul vâlcean Rareş Sporea trece printr-o perioadă frumoasă a vieţii. Tocmai a trecut cu brio peste un examen important. Portarul echipei de Liga a III-a Unirea Alba Iulia şi-a luat licenţa în Educaţie Fizică şi Sport. În ultimii trei ani, acesta a urmat cursurile Facultăţii de Drept şi Știinţe Sociale, specializarea Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Nu se opreşte aici. Pentru a-şi împlini visul, trebuie să continue studiile. Rareş Sporea, fiul fostului fotbalist Ilie Sporea (în prezent antrenor al echipei de Superligă Stejarul Vlădeşti) îşi doreşte să devină kinetoterapeut.

”A fost un pic ciudat la examenul de licenţă având în vedere faptul că am fost prima generaţie care l-a dat on-line. Nu ştiam exact cum se va desfăşura, dar mă bucur că s-a terminat cu bine şi acum mă pot relaxa puţin înainte de «următoarea aventură». Aş vrea să continui studiile la Alba Iulia. Îmi doresc să mă axez pe kinetoterapie. În primul an de facultate am avut cursuri comune cu cei de la kineto şi implicit şi examene comune şi este posibil să conteze acest lucru. Dacă aş intra la kineto direct în anul 2, mi-ar fi mult mai uşor. Am înţeles că anul acesta, în contextul pandemiei de Coronavirus, nu se va mai da admitere şi se va intra în funcţie de medie. Specializarea durează trei ani. Dacă se va lua în calcul primul an, ar mai rămâne să fac încă doi. E un fel de medicină. Nu chiar la acel nivel, dar se apropie. Normal, trei ani facultatea de sport, plus trei de kineto, ar fi tot şase ani. Eu sper să fac cinci. În plan sportiv nu pot să iau o decizie până când nu ştiu exact pe ce drum merg cu studiile. Mă simt bine la Alba Iulia. Sunt de doi ani aici, m-am înţeles bine cu toată lumea şi cred că nu s-ar pune problema să nu pot continua. Dar o să vedem ce va fi. Mai sunt şi alte variante. Dacă se va concertiza cu facultatea, o să rămân în Alba Iulia sau pe lângă Alba Iulia şi cu fotbalul. Nu ne-am reluat pregătirile. Deocamdată sunt acasă, la Vâlcea. Aştept cu nerăbdare să revin pe teren. Cu cât trece timpul, cu atât îmi este mai dor de fotbal, de colegi, de competiţie. Sper să nu intrăm iar în stare de urgenţă şi să nu poată începe campionatele”, a declarat Rareş Sporea, cu privire la planurile sale din viitorul apropiat. (S.S.)