Acasă Liga I EDITORIAL / CSU Craiova ia titlul?

EDITORIAL / CSU Craiova ia titlul?

182
0

Într-una dintre cele mai friguroase dimineţi ale unei zile de luni ale lunii iulie din ultimii ani, scriu acest editorial „fierbinte” despre fotbalul românesc. Eram decis sâmbătă seara ca editorialul din ziarul de marţi să-l dedic ligii a 2-a, care încearcă să-şi desemneze premianţii, într-un (semi)anonimat, demn de o cauză mai bună. S-a întâmplat la meciul Petrolul-Rapid disputat la Ploieşti, în care (caz unic, probabil!) trei penalty-uri bătute de jucători diferiţi (Arnăutu, Marinescu, Meza Colli) au fost apărate sau ratate (ultimul), la aceiaşi fază! Şi pentru ca tacâmul să fie complet, eroul fazei, tânărul portar al giuleştenilor, Mihai Popa a fost şi eliminat pentru două galbene, după ce apărase de două ori lovitura de pedeapsă repetată, pe motiv că nu a stat cu cel puţin un picior pe linia porţii în momentul execuţiei, ci a făcut 2 paşi în faţă la primul penalty şi…o jumătate de pas la al doilea! A intrat portarul de rezervă, iar Meza Colli a tras cu sete în…”salcâmi”! Altădată, (prin ’67-’68) meciul dintre cele două era meci de titlu, acum, rebrenduite, cele două încearcă să revină la „masa bogaţilor” în fotbalul românesc, dar probabil că doar una dintre ele va termina pe locul 3 şi va juca baraj cu antepenultima din Liga I, după încheierea play-out-ului primei ligi.
Revenind la prima ligă, pentru a justifica titlul editorialului, am văzut duminică seara unul dintre derby-urile fotbalului românesc, Craiova- FCSB, pe un stadion (aproape) gol în care echipa din inima Olteniei, ordonată de către un antrenor italian de valoare, Bergodi, a reuşit a cincea victorie consecutivă după reluarea campionatului, cu scorul care începe să fie definitoriu pentru ” juveţi”, de 2-1!

Ca ziarist trebuie să fii neutru, dar toţi prietenii mei ştiu că sunt dinamovist (şi sufăr), iar ca şi om politic sunt „de dreapta”. Dar înainte de toate sunt oltean (şi sunt mândru de lucrul acesta) şi nu pot să nu văd ce emulaţie puternică este în zona noastră pe acest final de campionat atipic. Oameni de toate vârstele (bărbaţi, dar şi femei!) sunt euforici şi (chiar dacă mulţi dintre ei cunosc după nume foarte puţini jucători craioveni sau niciunul!), afirmă sus şi tare: „Craiova ia campionatul!” Mai sunt trei hopuri grele (la Botoşani, la Giurgiu cu Astra şi acasă cu CFR) până să se împlinească visul de…29 de ani al oltenilor, dar oraşul din sudul fierbinte al României, freamătă la fel ca Napoli în anii în care a luat titlul.
Duminică seara, până şi „naşii” craiovenilor, fecesebiştii, au avut ceva respect faţă de aceştia, sătui să fie mereu umiliţi în ultimii trei ani de ceferiştii lui Dan Petrescu…
Campionatul se joacă, şansele sunt , după părerea mea, 50%- 50%, iar titlul se va decide în ultima etapă, la Craiova!

Cu spectatori, domnule prim ministru Orban şi domnule ministru (craiovean) al sportului Stroe?
Ar fi frumos, chiar şi cu jumătate de stadion sau cu un sfert de stadion pentru a respecta distanţarea socială cauzată de acest nenorocit de virus!

# Aveţi grijă de voi! #Respectaţi regulile sanitare! # Virusul există şi a cauzat peste 150 de morţi în ultimele zile!
La Craiova, există şi virusul „pozitiv”, FOTBALUL!
• Profesor Dan SĂRARU