Politica

Jurcan: „Nu ţin cu dinţii de funcţia de preşedinte”

• Liderul democrat liberalilor vâlceni este de părere că uneori ar fi trebuit să fie mai autoritar cu colegii din partid pentru a obţine rezultatele dorite

Dorel Jurcan, liderul interimar al democrat liberalilor vâlceni nu poate să ia o decizie în ceea ce priveşte  posibila candidatură la şefia partidului. Asta nu pentru că nu şi-ar dori să mai fie preşedinte, ci pentru că preferă să aştepte de pe margine reacţiile celor de la Bucureşti, dar şi semnalele pe care le primesc colegii săi, care au lăsat să se înţeleagă că doresc să intre în competiţie.
Dorel Jurcan susţine că deşi diverşi colegi din partid au impresia că vrea neapărat şi poate şi nejustificat funcţia de preşedinte al PDL Vâlcea, a demonstrat că poate face un pas în spate, dacă el consideră că organizaţia are nevoie de un alt om. „Nu am ţinut niciodată cu dinţii de funcţia de preşedinte, aşa cum am fost acuzat. Am vrut să avem performanţe. Poate nu s-a putut mereu. Am demonstrat însă că atunci când am fost înlocuit cu Mircia Gutău, am ştiut să las pe altcineva să conducă. Aşa că nu îmi doresc neapărat de funcţia de preşedinte”, ne-a precizat liderul PDL. Jurcan consideră că, la un moment dat, partidul va trebui condus de o altă persoană, însă nu vrea ca cei care vor veni la cârma filialei să se joace de-a preşedinţii. „Dacă voi candida la funcţia de preşedinte, o voi face pentru că am o datorie faţă de acest partid şi pentru că îmi doresc ca el să aibă rezultate bune. Acum depinde şi cine doreşte să candideze. Este evident că nu pot lăsa partidul în mâinile oricui”, este de părere Dorel Jurcan.
Mulţi democrat liberali l-au criticat pe Jurcan înainte ca Mircia Gutău să vină la conducerea organizaţiei, pe motiv că rezultatele lui au fost slabe şi că era nevoie de o persoană mult mai puternică şi autoritară, pregătită să ţină în frâu găştile formate în partid. „Nu cred că este vorba acum despre a fi sau nu autoritar. Eu am încercat să fiu înainte de şef, un bun coleg. Nu am vrut să vin şi să îmi pun colegii la colţ. Nu aşa se lucrează în echipă. Poate că din acest motiv nu am avut mereu rezultatele aşteptate. Acum, nu încerc să dau vina pe colegii mei, însă uneori este bine să fii mai autoritar”, consideră Dorel  Jurcan. Liderul PDL Vâlcea a mai spus că îşi va anunţa candidatura aproape de data alegerilor interne, dacă va fi cazul şi menţionează că va analiza cu atenţie dacă merită să intre în competiţie sau nu.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button