Liga II

Jos pălăria, cu „şepcile”!

Boroiban duel cu adversar„U” Cluj-Napoca – CSM Rm. Vâlcea 1-1 (1-0)

CSM Râmnicu Vâlcea a continuat evoluţia bună din ultimul timp şi, de data aceasta, a obţinut un punct pe terenul unei pretendente la promovare: Universitatea Cluj-Napoca. Doar unele nesincronizări în defensivă au făcut ca echipa noastră să alerge după egalare, în condiţiile în care, practic, vâlcenii au dominat partida cu „şepcile roşii”, disputată pe arena „Clujeana”.
Alin Artimon a abordat meciul de la Cluj trimiţând în teren mulţi jucători cu valenţe defensive şi fără prea multe soluţii în atac, acolo unde doar „renegatul” de anul trecut, Boroiban, a pus presiune pe apărarea ardelenilor. S-a mai aflat şi Roşca în avanposturi, însă acesta a evoluat fiindu-i parcă frică să verticalizeze jocul. Istoria meciurilor directe dintre CSM şi „Şepcile roşii” a fost şi a rămas favorabilă echipei noastre, clujenii nereuşind vreodată să ne învingă.

Clujenii ne-au luat tare la început

Universitatea, comparativ cu CSM, avea mai mare nevoie de punctele puse în joc şi asta s-a văzut prin felul cum au fost abordate minutele de început ale meciului. Lemnaru a avut ocazia de a deschide scorul încă din minutul 2, apoi, încet-încet, CSM-ul s-a organizat în apărare şi putea înscrie în minutul 14, când Roşca a reluat imprecis. Dominarea teritorială şi ocaziile de gol trec de partea vâlcenilor, aceştia cerând în minutul 32 un penalty pentru un presupus henţ în careu la Niţu. Jocul continuă, clujenii pleacă pe contraatac, Sergiu Popescu faultează (vede cartonaşul galben) şi din lovitura liberă executată excelent ieste golul lui Adi Popa (min. 33): 1-0. Până la pauză mai putem consemna o ocazie similară celei din care s-a deschis scorul, ocazie irosită de clujeni în minutul 42, precum şi insistenţa lui Dobre în atac în momentul în care a deposedat şi arbitrul partidei, bucureşteanul Adrian Stănescu, a considerat fault în atac. Ca o concluzie a primei reprize să spunem că, deşi Artimon pune mare accent pe jocul defensivei, cei doi fundaşi centrali Vişa şi Dinu nu s-au sincronizat ca în alte partide şi nu de puţine ori Perianu era pus faţă-n faţă cu atacanţii clujeni.

Am dominat în repriza a doua

Aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată la CSM de când antrenor este Alin Artimon, jucătorii au ieşit mult mai motivaţi de la vestiare. Dobre a încercat să restabilească egalitatea, dar a şutat imprecis. Dominării teritoriale a vâlcenilor i s-a răspuns de către „şepcile roşii” cu contraatacuri tăioase. Lemnaru ratează de două ori (’62 şi ’68), Perianu respinge de sub bară (’66), Ţene şutează imprecis (’70), Iacob trimite peste transversală (’77). Golul lui Boroiban este anunţat de ocaziile lui Pasăre (’73) şi de mingea trimisă în bara propriei porţi de către un fundaş clujean. Insistenţa vâlcenilor este răsplătită de golul lui Boroiban din minutul 85.
Finalul de joc a aparţinut vâlcenilor şi parcă arbitrul a fluierat sfârşitul jocului mult prea iute. Vâlcenii arătau o prospeţime în joc de invidiat şi păreau capabili să mai înscrie încă o dată.
CSM Rm. Vâlcea a aliniat la Cluj următoarea formulă de joc: Perianu – Pasăre (cpt), Vişa, Dinu, Goge (Săraru) – Iulian Popa (Onofrei), Dandea, Popescu, Dobre – Roşca , Boroiban. Pe banca de rezerve, antrenorul Alin Artimon i-a mai avut pe: Brănescu, Dragomir, Diaconescu, Voinea şi Edi Popa.

Un pariu câştigat: Leo Săraru

Noi, presa, susţinătorii ideii de întinerire a echipei CSM Râmnicu Vâlcea prin promovarea tinerilor de la Centrul de Copii şi Juniori din Zăvoi, am câştigat acest „pariu” făcut oarecum oficial cu conducerea clubului în momentul în care – aproape la unison – am cerut renunţarea la colaborarea cu Pandurii Târgu Jiu şi punerea accentului pe viitorul echipei. Presa a promovat toate aceste propuneri venite şi din partea unor oameni de fotbal (vezi exemplul antrenorului Vasile Grossu), iar directorul Florin Verigeanu a dat dovadă se inteligenţă şi a lăsat orice ambiţii şi orgolii deoparte. Antrenorul Alin Artimon a recunoscut că echipa nu mai are valoarea pe care o avea anul trecut, pentru că ne lipsesc Stromajer şi Câju, dar i-am câştigat pe Deaconescu, Dandea, Roşca şi chiar debutantul într-un meci de liga a II-a, Leonard Săraru. În afara acestora merită şi ceilalţi apreciaţi, însă va veni, sunt convins, şi rândul lor.
Alin Artimon s-a dovedit a fi şi el receptiv la propunerile presei acceptând ideea că juniorul Săraru, după două meciuri excelente (încheiate cu gol) în Cupa României, la Mioveni şi Mediaş, avea nevoie de continuitate. Schimbarea din repriza a doua a meciului de la Cluj, când a fost înlocuit Goge cu Săraru, la scorul de 0-1, a arătat că Artimon nu se teme de viitor, iar schimbarea s-a dovedit a fi una bună. „Fiara” Leo-gol s-a dovedit a fi util şi „ameninţă” de pe acum un post de titular în sezonul viitor. E drept că, pentru Leo, ca pentru mulţi alţii, s-a creat şi o conjunctură favorabilă. La Mioveni s-a accidentat Dobroiu, exact jucătorul de pe partea pe care evoluează Săraru, iar golul său a fost unul de generic TV. La Mediaş, de asemenea, a dus meciul în prelungiri cu golul său din ultimul minut, iar înaintea partidei de la Cluj s-a accidentat Roman şi trebuia găsită o soluţie în atac. Nu întâmplător, după schimbările făcute de Artimon, jocul CSM-ului a căpătat o mai mare forţă ofensivă. Felicitări Săraru, felicitări Artimon, felicitări tuturor jucătorilor de la CSM pentru că ne-au redat optimismul după câteva sezoane ratate!

Vine Arieşul. Vine şi prima victorie după şase meciuri?

CSM Râmnicu Vâlcea n-a mai câştigat de la începutul campionatului, atunci când a avut succesele cu Fortuna Covaci şi CFR Timişoara. Au urmat şase meciuri de uitat, cu trei rezultate de egalitate (două acasă cu Drobeta şi UTA, unul la Cluj) şi trei înfrângeri (în Zăvoi cu Dacia, în deplasare la Silvania şi la Petroşani). Următorul meci va avea loc pe 10 octombrie în Zăvoi când municipalii au din nou adversari din judeţul Cluj, de data aceasta Arieşul Turda, ocupanta locului 16 în clasament, o echipă cu doar două victorii la activ. Meciul nu va fi uşor, turdenii vin după un eşec pe propriul teren cu Dacia, iar o nouă înfrângere va duce Arieşul în „troica” eventualelor „condamnate” la retrogradare, alături de Fortuna Covaci şi CFR Timişoara.
Alin Artimon îşi dorea înaintea partidei de la „U” Cluj să câştige cele trei puncte. O va face, suntem convinşi, sâmbătă, în Zăvoi.
Florin Mănoiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button