Diverse

Teleşpan, la Campionatul Mondial al echipelor de orfani

Telespan_Mitica11Recent s-a întors din Italia antrenorul Dumitru Teleşpan, acesta reprezentând România şi CSM-ul la una dintre cele mai interesante competiţii fotbalistice, Campionatul Mondial al echipelor de orfani. La startul întrecerii organizată în binecunoscuta localitate Coverciano, unde se spune că se află şi cea mai renumită şcoală de antrenori din lume, s-au aliniat 19 echipe din tot atâtea ţări, printre acestea numărându-se şi România.
Echipa naţională a României, formată din copii proveniţi din patru centre – Rm. Vâlcea, Slatina, Braşov şi Tulcea – a avut o comportare meritorie, locul 12 ocupat la final fiind considerat un succes. „Adversarele au fost formate din echipe la care copiii lucrează de mult timp împreună şi nu trebuie să surprindă pe nimeni faptul că locurile 1 şi 2 au revenit Camerunului şi Irakului. Africanii s-au detaşat, practic, la golaveraj.

A fost o competiţie maraton, deosebit de interesantă, zilnic disputându-se chiar şi câte 12 meciuri pe numeroasele terenuri de la Coverciano, amenajate special de această dată, pe dimensiuni de 40/30 cu porţi de 5/2. S-a jucat fiecare cu fiecare, sistem campionat” – ne-a explicat antrenorul Dumitru Teleşpan.
Tehnicianul vâlcean a fost invitat în baza bunei colaborări pe care o are cu celebrul club Internazionale Milano încă din 1997 pe când Mitică avea clubul de juniori FC Teleşpan 97. Antrenorul secund al CSM-ului a mai fost invitat şi anul trecut la Campionatul European de la Cracovia, dar nu s-a dus. De data aceasta a fost înţeles şi ajutat de către cei de la CSM şi a reuşit să onoreze invitaţia italienilor. „Vreau să le mulţumesc celor din conducerea clubului şi antrenorului Alin Artimon pentru că mi-au permis să lipsesc câteva zile şi să merg în Italia. Acolo, în afara meciurilor de copii am asistat şi la partida dintre Inter şi Napoli, din Serie A, iar la întoarcere i-am cumpărat colegului meu Alin Artimon toate cursurile apărute în această perioadă la Şcoala de Antrenori de la Coverciano. Vă pot spune că a cheltuit câteva sute de euro pentru a fi la curent cu tot ceea ce este nou în antrenorat la nivel european şi mondial!” – ne-a mai precizat antrenorul Dumitru Teleşpan la finele celor nouă zile petrecute în Italia.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button