Liga Nationala

Gavrilescu se retrage!

Gavrilescu Ioan2• şeful clubului Oltchim şi-a anunţat intenţia de a renunţa la funcţia de preşedinte în vara anului 2010 în cazul în care elevele lui Radu Voina vor câştiga Liga Campionilor

După 30 de ani petrecuţi în fruntea celui mai galonat club de handbal din România, alături de care a cunoscut cele mai mari bucurii, încă de la înfiinţare, în 1979, Ioan Gavrilescu şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a renunţa la funcţia de preşedinte, în vara anului 2010. „În cazul în care Oltchim va ajunge în finala Ligii Campionilor sau, mai mult decât atât, ar şi câştiga trofeul, cred că ar cam fi timpul să mă retrag de la conducerea acestei echipe. Practic, Oltchim nu ar mai putea obţine niciodată o performanţă mai mare. Ar însemna astfel că m-aş retrage în glorie. Îmi doresc nespus de mult ca echipa să-mi facă această mare bucurie. Oltchim a făcut istorie în handbal şi sunt mândru că am condus acest club atâţia ani”, a spus Gavrilescu.

În cele trei decenii cât Ioan Gavrilescu s-a aflat la conducere, Oltchim (sau Chimistul cum se numea clubul vâlcean înainte de Revoluţia din 1989) şi-a trecut în palmares nu mai puţin decât 34 de trofee, în toate competiţiile oficiale în care a participat. Ultimul vis rămâne aşadar Liga Campionilor, pentru care gruparea vâlceană se bate şi în acest sezon. Şeful clubului vâlcean afirmă că actuala generaţie poate aduce Râmnicului, dar şi României, satisfacţia calificării în finala celei mai puternice competiţii inter-cluburi din Europa şi – de ce nu? – chiar bucuria câştigării marelui trofeu. „La capitolul pivoţi şi extreme stăm foarte bine, pentru că avem unele din cele mai bune handbaliste din lume care joacă pe acest post. De asemenea, şi portarii sunt foarte buni. Linia de 9 metri pare a fi însă punctul deficitar al echipei. Cred că dacă Narcisa Lecuşanu îşi va reveni după accidentările suferite şi va juca la adevărata valoare atunci în mod sigur va aduce un plus evident echipei, iar această creştere care va conta enorm în Liga Campionilor. Aştept mai mult şi de la celelalte, iar aici mă refer în special la Adina Fiera, care sper să revină la forma care a consacrat-o. Dacă toate jucătoarele vor fi la capacitate maximă, Oltchim va ajunge cu siguranţă în finala Ligii Campionilor”, a precizat actualul preşedinte al CS Oltchim.
 
Palmaresul Oltchim-ului în „era Gavrilescu”:
* 15 titluri naţionale
* 14 trofee în Cupa României
* de două ori câştigătoare a Cupei IHF, în 1984 şi 1989
* o dată câştigătoare a Cupei Cupelor, în 2007
* de două ori câştigătoare a Supercupei Europei, în 1989 şi 2007
* de trei ori calificată în semifinalele Ligii Campionilor, în 1990, 1992 şi 2009
* o dată calificată în finala Cupei Cupelor, în 2001
* de două ori calificată în semifinalele Cupei Cupelor, în 1987 şi 1993

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button