Alte sporturi

Jandarmii vâlceni, mai tari decât actorii de la Hollywood

cupa tirInspectoratul de Jandarmi Judeţean, condus de Liviu Rotaru, a organizat pe data de 18 martie, Cupa Presei la Tir. Evenimentul a avut totodată şi scopul de a celebra 160 de ani de la înfiinţarea primei structuri de jandarmi din România.

Întrecerea desfăşurată la poligonul de tragere din comuna Bujoreni a fost precedată de un exerciţiu executat de luptătorii subunităţii mobile din cadrul IJJ Vâlcea. Demonstraţia, realizată parcă după scenariile regizorilor americani, a prezentat cu exactitate paşii unei operaţiuni antidrog. Cu o doză de umor, fiecare scenă a fost minuţios lucrată, jandarmii demonstrând că pot interpreta roluri de mafioţi sau dealeri mai bine decât actorii de la Hollywood.
În continuare a urmat concursul propriu-zis, care a adunat la start peste 25 de jurnalişti din presa scrisă şi audiovizuală locală. „Ca şi la competiţiile din anii precedenţi, în ediţia 2010 a cupei noastre, reprezentanţii presei vâlcene au demonstrat că sunt trăgători de elită. În acelaşi timp, ei au dovedit că ştiu să folosească armamentul la fel de bine ca şi pixul”, ne-a declarat Cristian Turcu, purtător de cuvânt şi maior al IJJ Vâlcea.
Iată clasamentul final pe echipe, individual feminin şi individual masculin: (echipe) 1. Impact Real – 98 puncte (Mirela Manu şi Adrian Bădescu), 2. Ediţie Specială – 97 puncte (Lidia Irimescu şi Vasile Căprescu), 3. Jurnal Vâlcean – 97 puncte (Cristina Căpălău şi Rudi Udubaşa); (fem.) 1. Mirela Manu – 50 de puncte (Impact Real), 2. Cristina Căpălău – 48 de puncte (Jurnal Vâlcean), 3. Lidia Irimescu – 47 de puncte (Ediţie Specială); (masc.) 1. Vasile Căprescu – 50 de puncte (Ediţie Specială), 2. Rudi Udubaşa – 49 de puncte (Jurnal Vâlcean) şi 3. Adrian Amza – 48 de puncte (Esenţial).
Praştia de cauciuc i-a revenit lui Crişu Popescu, jurnalistul care a şi fost declarat cel mai „pacifist” trăgător în urma scorului de 0 puncte obţinut.
Potrivit lui Cristian Turcu, acordarea cupelor şi diplomelor se va face într-un cadru festiv, pe data de 2 aprilie, la sediul IJJ Vâlcea. Cu aceeaşi ocazie, pe 19 martie, în Sala Sporturilor „Traian”, jandarmii au organizat şi o competiţie rezervată celor mici, în care au fost implicate trei clase de elevi de la şcoli din municipiu. „Tema acestui concurs a fost « Sport fără violenţă ». Băieţii au fost grupaţi în echipe pentru a juca un campionat de fotbal, iar fetele au realizat compuneri şi desene legate de prevenirea violenţei în sport. Sperăm că prin activitatea noastră am reuşit să le aducem un strop de bucurie copiilor participanţi”, a adăugat Cristian Turcu. Până la sfârşitul lunii martie, IJJ Vâlcea va mai organiza întreceri de fotbal-tenis şi tenis de masă.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button