Politica

Ion Nicolae a fost exmatriculat din PNL

ex nicolaeVineri seara, reuniţi în Biroul Politic Teritorial al PNL Vâlcea, liberalii au decis să-l suspende pe Ion Nicolae din partid, pentru o perioadă de un an.
Asta înseamnă că, cel puţin până la expirarea sancţiunii, Ion Nicolae nu mai este membru PNL.

Totodată, fiindu-i retras sprijinul politic, el îşi va pierde definitiv calitatea de consilier local. Aşa cum anticipam în urmă cu câteva săptămâni, decizia a fost susţinută atât de către deputatul Cristian Buican, liderul organizaţiei judeţene, cât şi de senatorul Emilian Frâncu, preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea.
Ca principal argument pentru aplicarea sancţiunii, liberalii au folosit câteva dovezi care arătau că Ion Nicolae ar fi furnizat unor jurnalişti documente interne, obţinute prin mijloace incorecte. Ei s-au folosit însă şi de declaraţiile făcute de Nicolae împotriva colegilor şi a partidului, la posturile locale de televiziune. Nu în ultimul rând, acestuia i s-a reproşat că, şi la ultima şedinţă a Consiliului Municipal, a votat propunerile PD-L, având un interes personal în acest sens. Este vorba despre un schimb de terenuri cu Primăria Râmnicului, pe care Ion Nicolae îl încerca de mai multă vreme. Tot timpul, însă, Mircia Gutău s-a opus acestei manevre, considerând-o injustă. Romeo Rădulescu nu a fost de aceeaşi părere, iar la finele lunii aprilie l-a recompensat pe consilier pentru faptul că şi-a trădat partidul, făcând jocurile PD-L.
Există voci care susţin că reprezentanţii PD-L vor vota pentru păstrarea lui Ion Nicolae în Consiliul Local al Râmnicului, dar o astfel de atitudine ar însemna că democrat-liberalii şi-l vor asuma pe faţă pe fostul liberal, lucru puţin probabil. Alţii spun că Ion Nicolae îşi negociază deja intrarea în PD-L, PSD nefiind interesat de o astfel de „achiziţie”.

Articole Similare

2 Comments

  1. Poate pedeapsa este cam drastica, omul a si investit bani in partid, in diverse campanii, pacat ca acum si-a intors fata. daca ar face cumva tampenia sa se duca la PDL sau UNPR, mare greseala, sunt ultimele lor zile, partide sataniste care au distrus Romania si vor casapi 3 sferturi din romani, daca nu iesim odata in strada!

Lasă un răspuns

Back to top button