Economie

ING finanțează cu 20 de milioane de lei DAMILA

Comunicat de presă / ING Bank România a acordat un credit de 20 milioane de lei companiei cu capital privat românesc Damila – comerciant și producător important pe piața de materiale de construcții și finisaje. În 2021, societatea vizează creșterea vânzărilor cu 30%, prin dezvoltarea gamelor de produse și extinderea capacităților sale de producție și distribuție. Astfel, fondurile vor fi utilizate pentru finanțarea capitalului de lucru și pentru investiții.

„Anul 2020 a fost atipic, iar companiile mici și mijlocii, cu precădere, au dat dovadă de un nivel ridicat de agilitate și reziliență. Pandemia a adus și schimbări semnificative în comportamentul consumatorilor, iar unele sectoare au înregistrat creșteri neașteptate, printre care și cel de construcții și amenajare a locuinței, în contextul în care timpul petrecut acasă a crescut considerabil. Prin împrumutul acordat, ne bucurăm să sprijinim în continuare dezvoltarea companiei Damila și să le oferim soluțiile pentru a-și atinge obiectivele ambițioase de creștere. Ne bucurăm să susținem mediul de afaceri românesc, pentru revenirea la normal și dezvoltarea economică mai rapidă a țării, a spus Luana Sorescu, Head of Clients pentru divizia de Business Banking, în cadrul ING Bank România. „Damila este prezentă pe piața din România încă din anul 1992. Am dezvoltat un model propriu de business, care oferă partenerilor soluții complete pentru construcții, de la fundație până la amenajări interioare și exterioare. Din 2007, investim anual și în capacități noi și diversificate de producție, pentru construcții rezidențiale și industriale. Unul dintre obiectivele noastre este creșterea ponderii activității de producție, în raport cu cea de distribuție, din totalul cifrei de afaceri. Finanțarea acordată de ING Bank s-a bazat pe încredere reciprocă, fără de care parteneriatele nu se pot construi, pe o viziune comună asupra sectorului nostru de activitate, iar procesul de analiză și finalizare a finanțării a fost scurt și lipsit de formalism excesiv”, a explicat Daniel Remus Nițu, Directorul General Damila.

Damila a avut o cifră de afaceri de 62 milioane de euro în 2020 și are 296 de angajați. În prezent, activitatea de producție a companiei se desfășoară în două locații: Râmnicu Vâlcea și Bragadiru, iar activitatea de distribuție acoperă toata țara ca urmare a parcului logistic propriu.

(S.J.)

Articole Similare

Back to top button