Acasă Editorial Politic Cât mai ţine Consiliul Judeţean Cernobîl-ul pe DJ 678? Proiectul european a...

Cât mai ţine Consiliul Judeţean Cernobîl-ul pe DJ 678? Proiectul european a devenit afacere pesedistă?

419
0

De câteva luni, 5 sate traversate de DJ 678 – Bercioiu, Ruda, Bârseşti, Barza şi Budeşti parcă ar fi Cernobîl. În zonă, stratul prafului depus pe case, maşini, culturi ş.a.m.d. este de două degete, în condiţiile în care totuşi mai plouă. Motivul este faptul că asocierea care a câştigat execuţia proiectului european de modernizare a drumului, Panadria – Reimar Construct, a început lucrările cu o întârziere foarte mare şi le execută prost.


Asocierea Panadria – Reimar Construct a pus carul înaintea boilor, cel mai probabil de dragul profitului. Aşa că a decopertat asfaltul vechi cu mult timp înainte să-l toarne pe cel nou. A aruncat în băşcălie nişte piatră spartă, lăsând tasarea în seama celor care locuiesc în zonă. Vrând-nevrând, oamenii sunt nevoiţi să circule zilnic cu maşinile, chiar dacă, astfel, foarte mulţi şi-au distrus maşinile şi au înghiţit tone de praf. Sigur, Consiliul Judeţean Vâlcea, „dirijorul” acestui proiect, transformat într-un soi de afacere pesedistă, tun sau cum vreţi să-i spuneţi, nu spune nici „pâs” în faţa celor doi constructori, pentru că – zic gurile rele – Panadria este o firmă roşie care ar avea legătură cu şpăgarul de Darius Vâlcov, iar cealaltă cică este patronată de Victor Petcu, un afacerist din Vâlcea, îmbogăţit peste noapte, un individ care, înainte, a avut Vicexpert SRL, dar a făcut nişte prostii şi s-a ales cu o condamnare în urma unui dosar de corupţie instrumentat de DNA. Se spune că a scăpat de puşcărie doar pentru că i-a dat pe alţii în gât. Ciudat este că „profesioniştii” de la ANAF l-au lăsat să facă altă firmă, după ce a trântit-o pe prima, dar în România te aştepţi la orice. Sau poate că a trecut-o pe numele pisicii şi atunci „beneficiarul real” se pierde ca măgarul în ceaţă. În fine, ceea ce vreau să spun este că ăştia care „lucrează” la DJ 678 nu sunt oameni serioşi şi acest lucru se vede şi din avion. Locuitorii din comuna Budeşti sunt foarte revoltaţi, pe bună dreptate – toţi au de suferit, toţi sunt supăraţi. Unii şi-au rupt autoturismele, altora li s-au distrus curţile, grădinile sau alte bunuri.

Dacă de la Panadria şi Reimar Construct nu avem nicio aşteptare, de la Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea, speram să aibă măcar bunul simţ de a-i informa pe oameni cât timp mai au de îndurat şi când începe asfaltarea. După cum aţi sesizat, n-am spus nimic despre firmele pesediste către care s-au subcontractat, pe uşa din dos, părţi din contract, dar mai avem timp să o facem. Într-o ediţie viitoare, vom relua şi subiectul referitor la un alt proiect european „driblat” de Consiliul Judeţean – aşa zisa modernizare a DJ 677 A. Acolo, văzând că Vâlcea este sat fără câini, fără procurori, iar liberalii sunt mult-mult prea proşti, CJV a dat-o într-o nesimţire fără margini! Drumul este decopertat de un an!

(va urma)

Eduard Dulăcioiu