Administratie

Începe să se facă dreptate!

cirjan ionUrban a câştigat procesul cu Primăria Râmnicului

Cu câteva zile în urmă, la Curtea de Apel Piteşti, SC Urban SA a câştigat procesul cu Primăria Râmnicului. Astfel, s-a anulat hotărârea Consiliului Local prin care se rezilia contractul de salubrizare a municipiului, încheiat cu firma lui Teodor Florescu.
Vă reamintim că hotărârea cu pricina a fost luată în urmă cu mai bine de o lună, iar reprezentanţii PSD şi PNL din CL au votat împotrivă. Social-democraţii şi liberalii au motivat că nu pot lua decizii atâta timp cât Executivul nu le explică în ce stadiu se află procesul dintre Urban şi Primăria Râmnicului, pe tema redevenţei. „Cum să fim de acord cu rezilierea contractului cu Urban, dacă există un proces în instanţă? Dacă cei de la Urban vor câştiga, cine va plăti? Noi nu suntem părtaşi la hoţii, domnule primar!”, au spus liderii PSD şi PNL, suspectând conducerea Primăriei de aranjamente cu un alt operator. După şedinţă, neoficial, câţiva dintre ei afirmau că este anormal ca Primăria Râmnicului să facă jocurile concurenţei Urban din alte judeţe, mai ales în condiţiile în care această societate are sediul social la Râmnicu Vâlcea, iar municipalitatea câştigă miliarde de lei, lunar, din taxele şi impozitele plătite de companie. Un alt argument al Opoziţiei pentru tratarea cu atenţie a acestui subiect a fost şi acela că firma lui Teodor Florescu asigură pe plan local sute de locuri de muncă. În plus, potrivit afirmaţiilor directorului Ion Cîrjan, în contractul dintre Urban şi Primărie, redevenţa s-a calculat greşit, în defavoarea operatorului de salubrizare, lucru stabilit, de asemenea, de către cei în măsură.
Primăria Râmnicului va putea ataca hotărârea CAP la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă, este puţin probabil ca acolo verdictul să fie altul.

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button