SocialDiverse

Fostul lider de sindicat al Prefecturii se judecă cu foştii săi colegi de muncă

Mihai Iordache, fostul lider al Sindicatului „Forum” din cadrul Prefecturii Vâlcea, a pierdut recursul cu foştii săi colegi de muncă şi de luptă sindicală. Forţaţi de superiori sau nu, angajaţii Prefecturii, membri ai Sindicatului „Forum” au depus o cerere de intervenţie în care specificau că Iordache nu a depus în timp real documentele care-i atestau calitatea de lider al respectivului sindicat.
În luna septembrie,  Mihai Iordache, liderul de sindicat al angajaţilor din Prefectura Vâlcea, a fost dată afară din funcţia ce o deţinea în cadrul instituţiei deşi avea calitatea de lider de sindicat. Conform legii, liderii de sindicat nu fac obiectul disponibilizărilor, aceştia fiind  apăraţi de lege împotriva acestor abuzuri.
Pentru a evita un proces în instanţă, prefectul l-a ameninţat pe sindicalist cu plângere penală pentru depunerea de acte false în instanţă, în condiţiile în care acesta depusese actele în original. Capii instituţiei s-au aliat cu prefectul şi l-au acţionat în instanţă, nerecunoscându-i calitatea de lider al Sindicatului ,,Forum”, chiar dacă Judecătoria Vâlcea i-a recunoscut această calitate printr-un comunicat oficial. Angajaţii Prefecturii nu au renunţat la acţiune.
Primul proces a fost câştigat de Mihai Iordache, dar angajaţii Prefecturii au făcut o cerere de intervenţie în care spuneau că Iordache nu a avut delegaţie, că nu a depus documentele în timp real, deci nu este lider al Sindicatului „Forum”, ca şi cum acesta ar fi fost ales în această funcţie de angajaţii CJ şi nu de cei ai Prefecturii.
Tribunalul le-a respins în prima fază cererea de intervenţie, dar pe data de 9 noiembrie, aceştia au făcut recurs. Tribunalul a admis recursul şi a dat dosarul spre rejudecare.
Îndepărtarea liderului de sindicat nu este întâmplătoare. Iordache şi jurista Nicoleta Grigore făceau parte din comisia tehnică de fond funciar, comisie care se ocupă cu aplicarea legilor restituirii, un domeniu de mare interes pentru prefectul de Vâlcea şi clica sa. Cei doi îi încurcau afacerile cu terenuri, drept urmare au fost cap de listă la disponibilizările impuse de premierul Emil Boc.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button