Liga Nationala

În viitorul sezon al Ligii Naţionale, Oltchim debutează cu SCM „U” Craiova, în Sala Traian

Săptămâna trecută, la sediul Federaţiei Române de Handbal, s-a stabilit, prin tragere la sorţi, programul etapelor din Liga Naţională feminină – sezonul 2010-2011. Deşi s-a zvonit că în „Elită” ar urma să evolueze, din campionatul viitor, cu două echipe mai mult, la start se vor alinia şi de această dată tot 14 competitoare.
Aşa cum se cunoaşte, la finele ediţiei precedente, au retrogradat de pe prima scenă a ţării formaţiile Rapid Bucureşti şi Ştiinţa Bacău (foste campioane ale României), din Divizia A promovând în Liga Naţională echipele CSM Bucureşti şi SCM „U” Craiova.

Echipa din Bănie e antrenată de Victorina Bora

Ca şi anul trecut, atunci când a înfruntat, în runda inagurală, pe Oţelul Galaţi, în Sala Traian, Oltchim Rm. Vâlcea va debuta în noul sezon tot pe teren propriu. Adversara campioanelor en-titre ale României va fi noua-promovată în Liga Naţională, SCM „U” Craiova, echipă antrenată de Victorina Bora. În a doua etapă, trupa pregătită de Peter Kovacs şi Aurelian Roşca se va deplasa la Braşov, acolo unde va avea loc duelul cu Rulmentul Braşov, formaţie pe care Mariana Târcă încearcă s-o reconstruiască din mers.

Viitorul campionat începe pe 5 septembrie

În afara programului competiţional, membrii FRF au decis ca prima etapă a sezonului 2010-2011 să se joace duminică, 5 septembrie. Deocamdată, nu s-au stabilit însă şi datele de desfăşurare ale celorlalte runde, care vor fi alese în cel mai scurt timp, în funcţie de programul echipelor din competiţiile europene intercluburi, precum şi de cel al echipei naţionale de handbal feminin, care va participa în decembrie la turneul final al Campionatului European din Danemarca şi Norvegia. Cert este că ultima rundă a turului urmează a se disputa, ca şi în alţi ani, în ianuarie 2011.

Meciurile echipei Oltchim în turul campionatului:
Etapa 1: Oltchim – SCM „U” Craiova
Etapa 2: Rulmentul Braşov – Oltchim
Etapa 3: Oltchim – Tomis Constanţa
Etapa 4: Oltchim – CSM Cetate Deva
Etapa 5: Univ. Reşiţa – Oltchim
Etapa 6: Oltchim – „U” Jolidon Cluj
Etapa 7: HCM Buzău – Oltchim
Etapa 8: Oltchim – Dunărea Brăila
Etapa 9: CSM Bucureşti – Oltchim
Etapa 10: Oltchim – HC Zalău
Etapa 11: HCM Roman – Oltchim
Etapa 12: Oltchim – Oţelul Galaţi
Etapa 13: HCM Baia Mare – Oltchim

Handbal feminin / Liga Naţională
Programul primei etape (duminică, 5 septembrie):

Rulmentul Braşov – Tomis Constanţa
Oltchim Rm. Vâlcea – SCM „U” Craiova
CSM Cetate Deva – HCM Ştiinţa Baia Mare
Universitatea Reşiţa – Oţelul Galaţi
„U” Jolidon Cluj-Napoca – HCM Roman
HCM Buzău – HC Zalău
Dunărea Brăila – CSM Bucureşti

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button