Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Economie

În luna iunie, Oltchim ar putea funcţiona la capacitate

În urma vizitei premierului Emil Boc şi a ministrului Adriean Videanu pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea, Guvernul a adoptat săptămâna trecută un memorandum cu privire la susţinerea Oltchim – a anunţat directorul general Constantin Roibu.

Astfel, reprezentanţi ai AVAS, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Economiei şi Oltchim au fost mandataţi de Guvern să continue procedurile de susţinere a notificării trimise Comisiei Europene privind pachetul de susţinere a programului de investiţii la Oltchim: majorarea de capital, acordarea garanţiilor necesare realizării investiţiilor prevăzute în programul de dezvoltare a societăţii etc.
Într-o conferinţă de presă, zilele trecute, directorul general Constantin Roibu a precizat că era necesară reconfirmarea memorandumului din anul 2009, cu privire la susţinerea Oltchim, având în vedere că, între timp, s-a schimbat Guvernul. „De asemenea, vreau să mai anunţ că avem deja de la două bănci contractele de finanţare şi vom intra în posesia banilor foarte rapid. În câteva zile, vom încheia negocierile, iar după aceea, imediat, vom începe lucrările de revizie la instalaţiile de la Arpechim, pe care Oltchim le-a cumpărat. Este un lucru îmbucurător că Guvernul este convins că în România trebuie să existe în continuare economie, că nu trebuie să dispară ramura industriei petrochimice, din care face parte Oltchim”, a explicat managerul combinatului, menţionând că, pe lângă asigurarea materiei primă necesară în procesul de producţie, se va mai câştiga un lucru foarte important: accesul la energie la un preţ foarte avantajos. „Oltchim va funcţiona la capacitate din luna iunie. Sper să nu găsim defecţiuni majore la instalaţiile de la Piteşti. Din ce am verificat până acum, nu avem motive de îngrijorare, dar sigur că e posibil să găsim şi echipamente pe care să nu le mai putem repara. Asta ar fi singura chestiune care ne-ar putea întârzia”, a adăugat directorul general Constantin Roibu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button