Volei

În finala ONSŞ din Ploieşti,

Voleibalistele vâlcene au câştigat cea de-a XX-a medalie

• sportivele de la CET Govora CNMB, pregătite de Nicoleta şi Marius Mărgărit, s-au clasat pe locul 3 şi au obţinut medalia de bronz

În perioada 13 – 16 mai, la Ploieşti, a avut loc finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la volei feminin, rezervată liceelor. Sportivele de la CET Govora CNMB, pregătite de antrenorii Nicoleta şi Marius Mărgărit au participat la această competiţie alături de alte şapte echipe. Trei dintre grupări, mai exact, CSŞ Constanţa, CSŞ Sibiu şi Colegiul Naţional „Decebal” Deva au fost prezente şi în turneul final de junioare desfăşurat la Rm. Vâlcea. Au mai concurat: LPS Piatra Neamţ, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, LPS Satu Mare şi Liceul „Mircea Eliade” Bucureşti. În urma rezultatelor obţinute în meciurile disputate pe parcursul turneului, formaţia clubului prezidat de Cito Drăgan s-a clasat pe locul 3, obţinând totodată şi medalia de bronz. Iată ordinea celor opt echipe în clasamentul final: 1. CSŞ Constanţa, 2. LPS Piatra Neamţ, 3. CET Govora CNMB, 4. CSŞ Sibiu, 5. CNMV Ploieşti, 6. LPS Satu Mare, 7. CND Deva şi 8. LME Bucureşti.
„Vreau să precizez că patru dintre grupările prezente la acest turneu au avut o evoluţie de excepţie. Cea mai puternică echipă a fost CSŞ Constanţa, care are în componenţă trei jucătoare de Divizia A, de la Farul. În faţa LPS Piatra Neamţ, am pierdut într-un mod surprinzător pentru toată lumea. Am fost învinşi în toate cele trei seturi la 23 de puncte, de o grupare pe care cu siguranţă am fi putut să o batem. Pot spune că aceasta a fost singura anomalie a clasamentului. Clubul Sportiv Şcolar Sibiu s-a descurcat destul de bine, a fost singurul care a câştigat un set în faţa celor din Constanţa. În grupa 1-4 s-au desfăşurat jocuri foarte frumoase, între CET Govora CNMB, CSŞ Constanţa, LPS Piatra Neamţ şi CSŞ Sibiu. Câştigătoarea turneului s-a detaşat vizibil de celelalte echipe, dar chiar şi-aşa, toate partidele au fost extrem de disputate”, ne-a declarat Marius Mărgărit.
Antrenorul este de părere că elevele sale ar fi putut face mai mult dacă alături de ele ar fi fost liberoul Alexandra Ciucu şi tânăra voleibalistă de mare perspectivă, Bianca Firan. Una dintre condiţiile de participare la această competiţie este legată de vârsta sportivelor. Astfel, cele două vâlcence nu au avut drept de joc, din cauza faptului că nu sunt încă eleve de liceu.
„În această situaţie, am fost nevoit să fac o improvizaţie pe postul de libero, care s-a dovedit a fi satisfăcătoare. În meciul cu LPS Piatra Neamţ, formaţia noastră a jucat prost, iar eu am fost neinspirat. De aceea, pot să spun că am şi eu o contribuţie la această înfrângere, pentru că nu am condus echipa aşa cum ar fi trebuit pentru victorie. În celelalte partide, rezultatele au fost normale. Am avut jocuri echilibrate, dar, din păcate, au existat foarte multe greşeli de tehnică individuală pe faze fixe, la serviciu, preluare şi alte momente de neatenţie. Vreau să vă mai spun că am avut ghinionul unei noi accidentări. Una dintre componentele noastre de bază, Mădălina Bălănoiu, a jucat cu dureri foarte mari, pentru că era grav accidentată la un deget de la mâna stângă”, a adăugat antrenorul.
Potrivit lui Marius Mărgărit, condiţiile de organizare a competiţiei au fost foarte slabe, meciurile grupei din care a făcut parte CET Govora CNMB disputându-se într-o sală care lăsa de dorit din mai multe puncte de vedere. Problema principală a fost însă legată de luminozitatea scăzută. Cu toate acestea, antrenorul este bucuros pentru faptul că turneul de la Ploieşti le-a adus voleibalistelor vâlcene cea de-a 20-a medalie obţinută în intervalul 1989 – 2010.
„A fost o competiţie obositoare, pentru că s-au jucat două meciuri pe zi. Făcând totalul partidelor pentru jucătoarele de bază: Luiza Dinu, Andreea Costache, Mirabela Duma, Mădălina Bălănoiu şi Simona Bîrzan, am vedea că aceste sportive au ajuns după această finală la cel de-al 50-lea meci. Să joci 50 de partide în aproximativ şase luni de zile, eu cred că este foarte obositor şi este greu să îţi menţii forma sportivă. Bilanţul nostru pe final este bun. Avem locul 3 în Divizia A2, cu o echipă formată în majoritate de junioare, locul 2 în Campionatul Naţional de junioare şi locul 3 la ONSŞ. De aceea, fetele au intrat acum într-o binemeritată vacanţă, pentru refacere. De săptămâna viitoare începem pregătirea pentru noul an competiţional”, a conchis Marius Mărgărit.
Sextetul de bază al echipei CET Govora CNMB a fost format din: Luiza Dinu, Andreea Costache, Mirabela Duma (sportive de clasa a 12-a, care în acest turneu şi-au încheiat perioada de juniorat), Mădălina Bălănoiu, Simona Bîrzan şi Nicoleta Craioveanu (clasa a 11-a).
Au mai evoluat pentru formaţia vâlceană: Roxana Baran, Andreea Buda, Elena Drăghici şi Lili Dobriţoiu. (O.D.)

Articole Similare

One Comment

  1. Exagerati cand spuneti d-le Margarit ca victoria echipei LPS P.Neamt a fost o surpriza pt toata lumea. Sa nu uitam ca jucatoarele din P.Neamt venisera de curand cu medalie de bronz de la Campionatul cadetelor, iar in editia de anul trecut a Finalei de junioare v-au condus cu 2-0, iar din cauza unei jucatoare de-a lor, ati castigat in final cu 3-2. Asa ca, nu minimalizati meritul moldovencelor in meciul cu echipa dvs. Va doresc vacanta placuta si spor la treaba pt campionatul urmator. Si…feriti-va de Moldova:)

Lasă un răspuns

Back to top button