Opinii

ÎN FEL ŞI CHIP

OPINIA SPECTATORULUI

Nu mai există limite în goana redactorilor de la emisiunile sportive ale principalelor televiziuni după subiecte de senzaţie! Este unanim acceptată ideea că sportul rege, fotbalul, trebuie să ocupe locul de frunte în emisiunile de profil. De acord, dar să se procedeze ca atare cu orice preţ, e prea mult.
Fiind o perioadă fără competiţii interne, deunăzi, o televiziune prezenta imagini de la cantonamentul unei echipe şi se stăruia asupra faptului că antrenorul le spunea elevilor săi să facă flotări şi să ridice capul când aleargă! Asta este o ştire de la o emisiune informativă, la o oră de vârf de audienţă!!! Păi bine, fraţilor, nu mai sunt subiecte de prezentat? Mergeţi, domnilor, la handbal, la baschet, volei sau la sporturile care au competiţii în această perioadă şi găsiţi subiecte serioase şi atractive de interes. Măcar acum, în pauza competiţională de la fotbal, acordaţi puţină atenţie şi celorlalte sporturi, care, fie vorba între noi, au adus în ultima vreme mult mai multe satisfacţii decât fotbalul nostru!
Sunt zeci, sute de echipe, la toate nivelele de vârstă, la care activează sportivi dornici de afirmare, care încearcă să-şi facă loc spre gloria sportivă. Ar fi o binecuvântare pentru ei, fie şi într-o ştire de câteva minute, care să puncteze, fără pretenţii, eforturile pe care le fac pentru afirmare. Pentru ei ar fi o modestă răsplată pentru orele pe care le petrec într-o sală de antrenament, pe gazonul sau pista unui stadion, dar care le-ar da aripi în speranţa atingerii unei forme sportive de învingător. E clar, totul se învârteşte în jurul blestematului „rating” pe care şi-l doresc cu orice preţ televiziunile şi de asta, de câţiva ani, am picat în derizoriu! Păcat! Mare păcat!

Iulian VERNESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button