Ilie Fârtat este într-o situaţie în care a fost şi preşedintele Iohannis

adranel cotescu afis electoral– consideră senatorul Adrănel Cotescu, liderul PNL Rm. Vâlcea, care îi dă dreptate colegului său de la Horezu

Vineri, senatorul Adrănel Cotescu a anticipat că, la alegerile din 5 iunie, PNL va câştiga cel puţin 60 de mandate de primari în judeţul Vâlcea. Acesta a mai spus că liberalii sunt neutrii în privinţa pensiilor speciale pentru  parlamentari şi primari. „Noi insistăm ca primarii să aibă salarii mari, nu pensii mari, care vor fi pe cale de consecinţă. De asemenea, considerăm că ANI îşi iroseşte energia verificând incompatibilităţi între stat şi stat. Sunt comunităţi reprezentate de primari, ştiu eu, la APAVIL, ADI sau în consilii de administraţie la şcoli, spitale etc.. Nu este în regulă! În opinia noastră, chiar asta e menirea primarului: să se ocupe de serviciile de care beneficiază cetăţenii”, a explicat Cotescu.

Senatorul vâlcean a dat şi un exemplu concret, ca să se facă înţeles cât mai bine. „Spitalul de la Horezu este al oraşului. De ce primarul Ilie Fârtat să nu facă parte din Consiliul de Administraţie al spitalului, să ştie ce probleme sunt acolo şi să participe la rezolvarea lor? Omul nu e remunerat pentru asta, deci care e problema? Spitalul şi primăria sunt entităţi publice, ale comunităţii. Primarul e tot al comunităţii. Din punctul meu de vedere, primarul nu este incompatibil şi, cu alte cuvinte, îi dau dreptate lui Ilie Fârtat, care poate candida fără probleme şi bine ar fi să fie primar în continuare, pentru a continua proiectele de dezvoltare locală. (…) Vreau să clarificăm situaţii ca cea de la Horezu, unde unii din presă vor să-l scoată incompatibil pe Ilie Fârtat. Iniţiativa mea vizează eliminarea incompatibilităţilor între funcţiile publice, după exemplele pe care le-am dat. Vă aduc aminte că însuşi preşedintele ţării, Klaus Iohannis, a fost într-o astfel de situaţie şi, până la urmă, i s-a dat dreptate”, a detaliat Adrănel Cotescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button