Buşu şi Grigorescu nu-şi pierd mandatele de consilieri judeţeni

adrian busu psdAdrian Buşu şi Remus Grigorescu nu riscă să-şi piardă mandatele de consilieri judeţeni pentru cu au plecat la ALDE, întrucât în 2012 au candidat din partea USL, nu a PSD.
Potrivit lui Adrian Buşu, Constantin Rădulescu nu a fost bine informat atunci când a declarat că el şi Remus Grigorescu îşi vor pierde mandatele. „Au existat zvonuri, alimentate de declaraţiile preşedintelui PSD Vâlcea – că ni se va retrage sprijinul politic. Dacă domnia sa ar fi citit 5 minute Legea 393 / 2004 privind statutul aleşilor locali, ar fi văzut că poate fi retras sprijinul politic consilierului care a plecat de la partidul pe a cărui listă a candidat. Noi nu am candidat pe listă de partid, ci pe listă de alianţă electorală.

Mai mult decât atât, în acest moment, PSD este în alianţă cu ALDE. Cred că dânsului i-a scăpat această expresie mai mult la supărare. În 2012, am candidat pe lista USL la rugămintea fostului preşedinte Ion Cîlea, la fel ca şi Remus Grigorescu. I-am promis că ne vom duce mandatul până la capăt şi aşa vom face. Nu am fost ales de membrii PSD, în integralitate, în acest mandat. Dacă eram ales pe lista PSD, plecam fără probleme, însă am fost ales şi de membrii PNL”, a declarat Buşu. Acesta a mai spus că nu are o problemă legată de trecerea de la stânga la dreapta, întrucât mereu a avut vederi liberale. „Încă de pe vremea când eram consilierul domnului deputat Răban, mi se spunea că sunt cel mai de dreapta om de pe stânga eşicherului politic. Când am fost exclus din PSM-ul condus de Constantin Rotaru, asta a fost prima acuză: deviaţionism de dreapta”, a precizat candidatul ALDE la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button