Acasă Opinii Î N T R E B ...

Î N T R E B A R E

147
0

Sunt aspecte care au mai fost abordate, de nenumărate ori, de cei ce urmăresc fenomenul sportiv. Se discută mult, dar efectele se lasă mult aşteptate. Poate că reamintind o parte din ele , fiecare dintre cei implicaţi vor avea măcar un cuvânt de spus şi vor încerca , după propriile puteri, să schimbe lucrurile.
DE  CE  un sportiv român , Campion European la gimnastică aerobică în 2011 , primeşte pentru performanţa sa 1400 lei , cel situat pe locul secund 800 lei, iar cel medaliat cu bronz 500 lei  (cât un ajutor de şomaj!), în timp ce statul cheltuieşte lunar , pentru un deţinut de drept comun, nu mai puţin de 2200 lei  ??
DE  CE un jucător de fotbal din campionatul nostru cere schimbarea după o oră de joc, din cauza crampelor cauzate de efortul depus , în timp ce un jucător de tenis se luptă continuu, timp de 4 ore si jumătate, pentru calificarea într-o finală, iar după două zile susţine o partidă extraordinară, pe durata a 5 ore şi 53 de minute în meciul pentru titlu ( aţi ghicit , e vorba de Novak Djokovici ), iar după 4-5 zile e din nou pe teren, la alt turneu ??
DE  CE  mulţi părinţi se arată revoltaţi că un antrenor nu apreciază talentul odraslelor lor şi nu le introduce în teren la jocurile disputate de echipă, iar la examenele şcolare merituoşii lor copii nu sunt lăsaţi sa copieze, pentru că trebuie  „ajutaţi”  ??
DE  CE  avem pretenţii mari, întotdeauna , de la sportivii din loturile naţionale de canotaj şi caiac-canoe, atâta timp cât nu putem să le asigurăm o bază de antrenament, unde să-şi desfăşoare activitatea, în linişte, fără valuri de la şalupele de „băieţi buni”  ??
DE  CE  ??

Iulian Vernescu