Diverse

Hypo Viena îşi schimbă faţa

* după 32 de ani petrecuţi la cârma echipei austriece, managerul Gunnar Prokop şi-a prezentat demisia
* noua conducere a clubului austriac a anunţat că nu mai poate suporta contractele mari ale mai multor handbaliste, printre care se numără şi cele patru transferate la începutul verii: Carmen Amariei, Katrine Lunde-Borgensen, Gitte Aaen şi Mette Melgaard

Săptămâna trecută, după 38 de ani petrecuţi la cârma echipei Hypo Viena, Gunnar Prokop şi-a prezentat demisia. Vestea a făcut înconjurul lumii, multipla campioană a Austriei cunoscând cu adevărat gloria internaţională chiar sub comanda celebrului manager. Palmaresul este unul de invidiat, Hypo Viena devenind cea mai galonată echipă de handbal feminin din Europa şi din lume, după ce a câştigat Liga Campionilor de opt ori, iar în plus este deţinătoarea titlului naţional în Austria din 1977 şi până în prezent.
Cel mai longeviv manager al unei echipe de top din handbalul feminin european a pus decizia pe seama unor neînţelegeri cu sponsorii. „În aceste zile, viziunea mea şi a celorlalţi membri din conducerea clubului este prea diferită, în ciuda unui plan financiar bun. Desigur că resimţim situaţia economică generală, însă diferendele de opinie privind contractele unor jucătoare pe care le-am considerat necesare pentru a păstra nivelul ridicat pe plan internaţional din ultimii 25 de ani, dar şi alte transferuri care au fost promise, dar nu au devenit niciodată realitate, m-au făcut să-mi prezint demisia”, a explicat Prokop.
Noua conducere a clubului vienez, formată din managerul Dieter Heger (ex-secretarul general al echipei) şi antrenorul Martin Matuschkowitz, susţinută de membrii Consiliului de Administraţie, a ripostat imediat la afirmaţiile lui Prokop. „Vom continua să construim o echipă, care să facă faţă la nivel european, dar nu vom fi în stare să recunoaştem contractele semnate cu cele patru jucătoare, ce trebuiau să vină pentru noul sezon”, s-a precizat în comunicatul emis de noua conducere.
Consecinţa: imediat după plecarea lui Gunnar Prokop, Hypo Viena a anunţat că nu mai poate suporta contractele celor patru transferate la începutul verii: Katrine Lunde-Borgensen, Gitte Aaen (ambele de la Viborg), Carmen Amariei şi Mette Melgaard (de la FCK Handbold Copenhaga), toate provenind aşadar din campionatul Danemarcei, fiind foste câştigătoare ale Ligii Campionilor, cu Slagelse sau cu Viborg.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button