Acasă Liga Nationala HCM Rm. Vâlcea s-a aflat în tratative cu iberica Mireya Gonzalez, de...

HCM Rm. Vâlcea s-a aflat în tratative cu iberica Mireya Gonzalez, de la Gyor

554
0

* din motive financiare, aceasta a refuzat însă oferta venită din România şi a preferat să joace tot în Ungaria, la Siofok KC

Printre jucătoarele cu care oficialii de la HCM Rm. Vâlcea au negociat în ultima perioadă s-a numărat şi o jucătoare de la campioana Europei, ETO Gyor. Este vorba de iberica Mireya Gonzalez (în vârstă de 26 de ani), care a făcut senzaţie pe postul de extremă dreapta, în acest an, după ce s-a accidentat norvegianca Nora Mork. Spanioloaica a evoluat la Gyor doar în ultimele luni, ea fiind împrumutată de la Erd, o altă grupare maghiară. Aşa cum se cunoaşte, pe postul de extremă dreaptă, formaţia din Sala Traian le mai are deja în lot pe iberica Marta Lopez Herrero (28 de ani) şi pe tânăra Alexandra Badea (20 de ani).
„Am vrut s-o transferăm şi pe Mireya Gonzalez, care a evoluat temporar la Gyor, în locul Norei Mork, numai că n-am reuşit asta din cauza condiţiilor financiare. Cei de la Siofok KC au fost mult-mult mai tari decât noi din acest punct de vedere, echipa ungară izbutind s-o legitimeze recent şi pe croata Andrea Penezic (n.r.: care a evoluat în ultimul sezon în Macedonia, la vicecampioana Europei, Vardar Skopje)”, a precizat preşedintele de la HCM Rm. Vâlcea, Petre Berbecaru. Demn de precizat este faptul că, la echipa Siofok KC, sunt legitimate în prezent trei jucătoare din ţara noastră: portarul Denisa Dedu, interul stânga Gabriela Perianu şi interul dreapta Melinda Geiger.

Echipa din Sala Traian a realizat patru transferuri până în prezent

Pentru sezonul viitor, pe lângă faptul că a adus un nou antrenor principal, Florentin Pera (38 de ani), HCM Rm. Vâlcea a realizat şi patru transferuri până în prezent. Este vorba de Yuliya Dumanska (portar, 21 de ani), Andreea Pricopi (conducător de joc, 24 de ani) – ambele de la vicecampioana ţării, SCM Craiova, care a cucerit Cupa EHF în acest sezon, Marija Petrovic (pivot, 24 de ani, de la Vardar Skopje, grupare care a jucat în luna mai finala Ligii Campionilor) şi Ana Maria Iuganu Popa (extremă stânga, 28 de ani, de la CSM Roman) – care se află în vederile selecţionerului Ambros Martin, pentru turneul final al Campionatului European de handbal feminin din Franţa (ce se va desfăşura între 29 noiembrie şi 16 decembrie). În perioada următoare, HCM Rm. Vâlcea va mai perfecta cel puţin încă un transfer de marcă. (N.C.)