Politica

Guvernul întârzie să vină cu soluţii

Zeci de tone de lână, aruncate pe Luncavăţ de ciobanii din Vaideeni

• Deputatul PSD Aurel Vlădoiu a anunţat că va face toate eforturile pentru ca fermierii din zonă să-şi recâştige pieţele de desfacere.

Achim Băluţă, preşedintele PSD Vaideeni, a criticat măsurile anunţate de Traian Băsescu, referitoare la reducerea cu 25 % a salariilor, diminuarea semnificativă a subvenţiilor pentru fermieri şi scăderea cu 15 % a pensiilor şi a ajutorul de şomaj.

Lumea aşteaptă ca Guvernul Boc să facă… POC!

Jalnicul discurs al preşedintelui a ridicat în picioare toată conducerea PSD Vaieeni, care a aflat chiar în timpul şedinţei, joi seara, care sunt „miraculoasele” soluţii ale PD-L pentru scoaterea României din criză. Achim Băluţă a apreciat că ceea ce face PD-L în momentul de faţă este un „genocid social”. „Traian Băsescu condamnă la moarte categorii sociale şi înşeală sectorul privat. Sectorul privat se află într-o situaţie dezastruoasă tot din cauza aşa-ziselor măsuri anticriză, a fiscalităţii care nu scade, din cauza scăderii consumului, din cauza poverii pe care orice angajat din mediul privat va trebui să o suporte de acum încolo. (…) Traian Băsescu a dovedit că nu-l interesează de agricultori, pensionari, medici, sindicalişti. Îi pasă doar de Guvern, de clientela sa politică, anunţându-ne că nu e nevoie de remaniere. A vorbit de două soluţii, pentru că nu a vrut să vorbească de soluţia corectă, adică de oprirea avantajelor pentru firmele de partid. Ar fi putut adopta soluţia concedierii miilor de clienţi politici angajaţi din noiembrie 2009 şi până acum”, a spus social-democratul. Opinia sa a fost împărtăşită şi de deputatul Aurel Vlădoiu, prezent şi el la întâlnirea de la Vaideeni. În plus, parlamentarul a subliniat că „Guvernul Traian Băsescu” nu va opri criza, iar PSD va face tot ce este necesar pentru a se opune acestor măsuri. „Ne va cere noi sacrificii în continuare. Este datoria noastră să ne opunem acestui genocid social anunţat de preşedintele Traian Băsescu, în parlament, pe stradă sau oriunde va fi nevoie”, a declarat Aurel Vlădoiu.

Modernizarea DJ 655 nu trebuie amânată

Social-democraţii au discutat şi despre câteva dintre problemele locale, cum ar fi, spre exemplu, situaţia DJ 665, către Polovragi. Proiectul privind modernizarea acestei importante căi de acces, pe o lungime de 15,5 km., a fost selectat pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional, însă localnicii se tem ca nu cumva această investiţie să se amâne, deşi chiar şi Ion Cîlea, şeful Consiliului Judeţean Vâlcea, le-a promis că nu va permite o astfel de situaţie. Achim Băluţă şi Aurel Vlădoiu le-au dat asigurări cetăţenilor că, în aceste condiţii, cu atât mai mult nu au motive de îngrijorare, Ion Cîlea fiind de altfel şi preşedintele ADR Sud-Vest Oltenia. O altă problemă adusă în discuţie a vizat baza sportivă din localitate.

Proiectul pentru baza sportivă va fi depus din nou

„Într-adevăr, cadastrul terenului nu s-a realizat în timp util. Schimbul cu parohia s-a făcut un pic mai greoi şi, de aceea, s-au depăşit anumite termene. Acum, Primăria, Consiliul Local încearcă să facă intabularea şi să redepună proiectul pe Ordonanţa 7. Sperăm ca, mai departe, să nu se întâmpine alte probleme şi să accesăm cât se poate de repede fondurile necesare. Altă investiţie pentru care comunitatea noastră s-a zbătut foarte mult este cea privind reabilitarea alimentării cu apă. Investiţia se ridică la aproximativ 3 milioane de euro. Lucrarea este în derulare, iar locuitorii comunei îşi doresc ca firma care se ocupă de acestea să acţioneze aşa cum trebuie, eficient, rapid şi să facă ceva de calitate. Cât priveşte DC 137, Vaideeni-Slătioara, lucrările de asfaltare au început”, a mai spus liderul PSD Vaideeni.

50 de tone de brânză zac nevândute în beciurile fermierilor

„Încă o problemă pe care aş aduce-o în discuţie, poate cea mai importantă, este legată de situaţia fermierilor. Astăzi, la Vaideeni, se aruncă pe Luncavăţ în jur de 30 de tone de lână, iar aproximativ 50 de tone de brânză stau blocate în beciurile crescătorilor de animale. Nu mai preia nimeni aceste produse. Vă reamintesc faptul că, în 1990, la Vaideeni, agricultura mergea brici. Numai oi erau peste 100.000 de capete, dar din care, azi, au mai rămas doar vreo 30.000. Prima rută a unui autobuz spre Bucureşti a avut ca punct de plecare comuna Vaideeni. Era o adevărată bătălie pentru produsele noastre. Turcii erau abonaţi la lână, alţii căutau caş, lapte, brânză, carne proaspătă. Acum, însă, fermierii nu reuşesc să-şi mai scoată nici măcar cheltuielile cu tunsoarea animalelor.

Un litru de lapte ecologic – doar 0,5 lei

Asta în condiţiile în care, aici, un litru de lapte sută la sută ecologic costă 0,5 lei / litru, iar lâna costă zero lei. Am discutat cu domnul deputat Vlădoiu pe această temă şi l-am rugat să ducă mesajul nostru la Bucureşti, la Parlament şi la Guvern. Să se facă ceva pentru valorificarea acestor produse, pentru că este mare păcat de ele”, a adăugat Achim Băluţă. Deputatul Aurel Vlădoiu l-a ascultat cu mare atenţie pe colegul său social-democrat şi i-a promis că va începe să lupte pentru cauza ciobanilor din Vaideeni interpelându-l pe ministrul Agriculturii.

Înscrieri online în organizaţia lui Achim Băluţă

În ultima parte a reuniunii de la Vaideeni, reprezentanţii PSD au trecut şi la chestiuni vesele. Ei au primit în rândurile lor câţiva noi membri, tineri, unul dintre aceştia, Gheorghe Georgescu, înscriindu-se online în partid. Deputatul Aurel Vlădoiu le-a înmânat personal carnetele şi le-a urat succes în activitatea politică.
La rândul său, Achim Băluţă le-a făcut o caracterizare frumoasă „recruţilor”, evidenţiindu-l atât pe Gheorghe Georgescu, cât şi pe Sergiu Popescu, un alt nou venit în PSD. Totodată, acesta a vorbit pozitiv despre relaţia foarte bună a PSD Vaideeni cu reprezentanţii din localitate ai PC şi PNL.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button