Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Guvernatorul Mugur Isărescu, invitat de onoare la „Cocoşul de Hurez”

La finele săptămânii, se va desfăşura cea de-a 40-a ediţie a tradiţionalei manifestări culturale „Cocoşul de Hurez”. Timp de trei zile, de vineri până duminică, meşterii olari din centrele de ceramică din ţară, precum Corund (judeţul Harghita), Sişeşti (Mehedinţi), Oboga (Olt) sau Vlădeşti (Vâlcea), îşi vor expune obiectele de artă. Tot cu acest prilej, sâmbătă, 5 iunie, în prezenţa preşedinţilor Asociaţiilor Centrelor de Ceramică din Franţa, Italia şi Spania, se va semna documentul oficial prin care se vor pune bazele Asociaţiei Europene a Centrelor de Ceramică, formată din patru ţări fondatoare, printre care se află şi România.
În programul de prezentare a evenimentului, edilul Constantin Niţu a descris importanţa deosebită pe care „Cocoşul de Hurez” o are pentru urbea pe care o administrează: „Meşteşug popular cu rădăcini adânci, olăritul a devenit emblema localităţii noastre, tradiţie care face cunoscut oraşul Horezu în ţară şi peste hotare. Târgul «Cocoşul de Hurez», manifestarea tradiţională dedicată acestui străvechi meşteşug, a ajuns anul acesta la cea de-a 40-a ediţie. Evenimentul va reuni, ca de fiecare dată, în cadrul natural al Platoului «Stejari”, meşteri ceramişti de pe tot cuprinsul ţării şi din străinătate, care fac din lut adevărate opere de artă”.
Organizatorii se aşteaptă ca Târgul „Cocoşul de Hurez” să fie vizitat de zeci de mii de turişti. Printre oaspeţii de seamă care ar putea onora invitaţia autorităţilor locale din Horezu se află şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, originar chiar din Vâlcea, mai precis din oraşul Drăgăşani. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button