Diverse

Zilele Municipiului Drăgăşani, de joi până duminică

La finele acestei săptămâni, se împlinesc 475 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Drăgăşani. Cu acest prilej, primarul Cristian Nedelcu, viceprimarul Mihai Bolocan, consilierii municipali, Clubul Copiilor Drăgăşani, Casa de Cultură „Gib Mihăescu”, Colegiul Gib Mihăescu, Grupul Şcolar I. C. Brătianu, Şcoala „Tudor Vladimirescu” şi Şcoala „Nicolae Bălcescu” au pregătit mai multe evenimente care să-i facă pe cetăţenii oraşului să simtă aşa cum se cuvine această importantă sărbătoare.

Zilele Municipiului Drăgăşani vor debuta la amfiteatrul de la Batca, joi, în jurul orei 19.00, cu un concert susţinut de „Rapsodia vâlceană”. A doua zi, vineri, începând cu ora 9.30, este programată parada dansului popular, pe traseul Rusidava – Batca. La 10.00, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Naţional de muzică şi dans pentru copii „Batca 2010”, după care, la 16.00, se va desfăşura o paradă a costumelor de epocă. Spre seară, la Bibliotecă, vor avea loc un simpozion şi lansarea unei cărţi închinată evenimentului. În paralel, este programat concursul de folclor la toate genurile şi categoriile de vârstă – partea a II-a, iar după ora 18.30, drăgăşănenii sunt invitaţi să urmărească festivitatea de premiere la secţiunea „folclor”. Cei care se simt în formă şi după ora 20.00, pot participa la discoteca oferită de organizatori.
Sâmbătă, locuitorii oraşului sunt invitaţi din nou să sărbătorească. La ora 10.00, este programată parada costumelor de carnaval, iar imediat după aceea va fi organizat un spectacol artistic. După amiaza, drăgăşănenii vor fi încântaţi cu desene pe asfalt, virtuozitate pe role, cros şi un concurs de şah. Seara, la ora 19.00, va începe un nou spectacol, pus în scenă de Clubul Copiilor, după care cei mai temerari sunt invitaţi la discotecă. Duminică, la ora 10.00, petrecerea va începe cu un concurs de muzică uşoară şi dans modern, care va continua în a doua parte a zilei. De la ora 17.15, sunt programate recitalul Formaţiei 3D, muzică folk, după care pe scenă vor urca Andra Barbu şi Raluca Enaşoiu. Festivităţile vor continua până după ora 22.00, aşa că vă urăm distracţie plăcută!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button