Administratie

Grădiniţa cu program prelungit din Bărbăteşti a devenit funcţională. 15 copii beneficiază de investiţia de la Bîrzeşti. Părinţii îi vor putea supraveghea de acasă şi de la serviciu

Bucurie mare pentru primarul Constantin Banacu. Pe 14 septembrie, s-au deschis porţile şcolii din Bodeşti, dar şi a grădiniţei cu program prelungit din Bîrzeşti. Copiii beneficiază de cele mai bune condiţii în ambele edificii. Contrar temerilor, la grădiniţă s-au înscris deja 15 copii. Aceştia vor putea fi supravegheaţi de părinţi de acasă sau de la serviciu. Vor fi montate camere prin care se va putea monitoriza permanent activitatea celor mici.

”Am aşteptat cu mare bucurie deschiderea anului şcolar. Am făcut comasarea şi toţi elevii învaţă acum la şcoala mare, din satul Bodeşti, unde am realizat investiţii enorme, de câteva miliarde lei vechi. Avem table inteligente, mobilier, aparatură, grupuri sanitare adecvate, bază sportivă, sală de sport şi tot ce e necesar pentru ca procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Urmează anvelopare, amenajarea clădirii pe exterior. O altă bucurie a fost că a devenit funcţională grădiniţa cu program prelungit de la Bîrzeşti. Nu ne dădea nimeni nicio şansă cu această investiţie. Avem deja 15 copii înscrişi şi mai sunt cerinţe de încă patru. Sincer, nici eu nu mă aşteptam la mai mult de 10 copii. Îi mai avem, de asemenea, pe cei din programul step by step, de la clasa pregătitoare, care au program până la ora 16.00. Şi celor mici, dar şi celor de la pregătitoare le asigurăm masa printr-o firmă de catering. S-au adaptat extraordinar de bine. Avem personal şi o să mai angajăm. Aşteptăm să montăm şi camere de supraveghere, pentru ca fiecare părinte să poată să intre de pe telefon, de pe calculator, să-şi vadă copilul, cât e de cuminte, ce face, dacă cel care se ocupă de el se comportă cum trebuie. Tot pentru copii, am închiriat şi un autobuz pentru că microbuzul nu făcea faţă. Avem aproape 180 de copii în Bărbăteşti, care merg la şcoală sau grădiniţă. Vrem să achiziţionăm un autobuz, să fie doar la dispoziţia şcolii şi să putem organiza şi în week-end excursii cu copiii, să nu mai plătim o grămadă de bani. Eforturile se vor îndrepta în continuare spre educaţia copiilor. Mi-aş dori ca anul viitor să putem să asigurăm masa inclusiv pentru un număr mai mare de copii, până la clasa a IV-a”, a precizat Constantin Banacu, primarul din Bărbăteşti.

Banacu mai are nevoie de un mandat pentru a termina toate investiţiile, apoi predă ştafeta pentru o altă ”meserie”

Constantin Banacu va candida pentru un nou mandat ca primar la Bărbăteşti. Susţine că la finalul acestuia va renunţa la Primărie, pentru a se dedica mai mult unei alte ”meserii”, cea de bunic.

”Marile investiţii au fost făcute la Bărbăteşti. Mai avem de turnat asfalt pe nişte uliţe şi câteva investiţii mai mici. Cel mai important obiectiv în următorul mandat va fi introducerea gazelor. Am încredere că vom reuşi să realizăm şi acest deziderat. Apă avem, canalizare avem, drumuri asfaltate avem, şcoli moderne, cămine culturale. Dacă ne ajută Dumnezeu să băgăm şi gazele, sunt condiţii ca la oraş. Am zis să termin ce am început. Muncesc de la 17 ani. Le-am spus copiilor că atunci când mă vor face bunic, o să renunţ la Primărie. Îmi ajunge. Peste 4 ani voi renunţa şi o să mă dedic familiei. Mi-aş dori ca în această perioadă să găsesc un tânăr pe care să-l formez, ca lucrurile să meargă bine în continuare. L-aş ajuta să pornească de jos şi, cum zicea Nicu Ceauşescu, măcar să ţină în viaţă ce m-a ajutat pe mine Dumnezeu să realizez la Bărbăteşti. Sunt hotărât, nici nu se pune problema ca peste patru ani să mai candidez”, a anunţat Constantin Banacu.

În încheiere, acesta a mai precizat că la finele anului, dacă va fi posibil, se va organiza un eveniment pentru sărbătorirea a 500 de ani de atestare documentară a comunei Bărbăteşti: ”Nu am putut să sărbătorim Brâul de Aur, care era la a 49-a ediţie. Ne pare rău, mai ales că noi pe 4 septembrie a împlinit 500 de ani de atestare documentară. Acum se lucrează la monografia localităţii, care va fi una completă, cu două volume. Poate o lansăm de sărbători, atunci când dăm cadourile la copii şi o să premiem cuplurile care împlinesc 50 de ani. Ne-am gândit la posibilitatea de a sărbători acum Brâul de Aur, dar nu era posibil să controlăm situaţia, pentru că se strângea foarte multă lume. Aveam spectacol cu Nicoară, Fane Bănăţeanu, Vlăduţa Lupău şi ar fi fost mii de oameni. Amânăm pentru anul viitor”. (S.S.)

Articole Similare

Back to top button