Liga III

FC Oltchim a debutat în amicale cu o victorie

* elevii lui Lucian Catargiu s-au impus cu 1-0 în faţa unei formaţii de Liga a III-a, AS Domneşti

Sâmbătă, 24 iulie, FC Oltchim a disputat primul meci amical din perioada de pregătire. Adversară i-a fost o formaţie care activează în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, în seria a II-a, care-a terminat sezonul trecut pe locul 7, la o distanţă de doar cinci puncte de podium. Este vorba despre AS Domneşti, echipă care s-a aflat săptămâna trecută în cantonament într-una dintre staţiunile vâlcene şi a dorit să-şi testeze forţele şi cu formaţia chimistă. Meciul a fost unul echilibrat, ambele grupări şi-au creat ocazii de a marca, însă în apropiere de ultimul minut de joc al întâlnirii scorul era în continuare „alb”, 0-0. Până la urmă, însă, disputa a fost câştigată de echipa lui Lucian Catargiu. Smeadă a înscris singurul gol al întâlnirii, cel de 1-0 pentru FC Oltchim, cu puţin timp înainte de fluierul final. „A fost destul de bine pentru primul joc. Am întâlnit o echipă bună, masivă. Şi-au creat ocazii şi ei, am avut şi noi câteva, meciul se putea termina la egalitate, dar am înscris în minutul 90 şi am câştigat partida. Băieţii au căutat să respecte ceea ce le-am comunicat la începutul jocului şi în parte s-au achitat bine de sarcinile avute. Această primă partidă amicală îmi dă speranţe că se poate face în continuare treabă la FC Oltchim”, a precizat antrenorul formaţiei chimiste, Lucian Catargiu, după partida cu AS Domneşti.

Miercuri cu CSM Slatina, pe 3 august, cu Ghecon

* Marinescu şi colegii săi au program încărcat până la reluarea campionatului

În afara partidei de sâmbătă, de la reunire şi până în prezent pregătirea „chimiştilor” a echivalat cu antrenamente zilnice. Şedinţele de pregătire fizică s-au desfăşurat de luni până vineri începând cu ora 9.00, iar sâmbăta au fost programate jocuri-şcoală. Începând cu această săptămână, însă, programul a suferit uşoare modificări. Pentru a se acomoda cu ora de disputare a meciurilor oficiale, Lucian Catargiu nu şi-a mai chemat jucătorii la antrenamente dimineaţa, ci după-amiaza, de la ora 17.00. Tot de la ora 17.00 va avea loc şi următorul amical. Înaintea partidei de Cupa României, de la Măciuca, FC Oltchim va da piept cu CSM Slatina, proaspăt promovată în cel de-al treilea eşalon. Întâlnirea urmează să aibă loc miercuri, 28 iulie. După acest meci, va urma confruntarea oficială cu Damila Măciuca, din Cupa României (meciul se dispută sâmbătă, 31 iulie), iar apoi, pe 3 august, chimiştii vor întâlni colega de serie, pe Ghecon Lăpuşata. O altă întâlnire programată este cea cu CSM Rm. Vâlcea, care va avea loc pe 14 august. Este totuşi posibil ca programul să mai sufere modificări, în sensul că între 3 şi 14 august poate să mai fie programat încă un meci amical. Deocamdată, însă, CSM Slatina, Damila, Ghecon şi CSM Rm. Vâlcea sunt sigurele adversare ale FC Oltchim stabilite.

Tomescu a suferit o fractură de piramidă nazală

În privinţa lotului de jucători nu s-au schimbat prea multe în ultima săptămână. Andrei Fistogeanu şi Marian Mătăsaru au rămas în pregătiri alături de FC Oltchim, în plus, sub comanda lui Catargiu mai aflându-se şi un junior. Andrei Oprescu este jucătorul formaţiei chimiste, însă el a jucat în sezonul trecut pentru Unirea Păuşeşti Măglaşi, proaspăt promovată în Liga a IV-a. Juniorului i-a expirat împrumutul la Unirea şi s-a reîntors la FC Oltchim. Oprescu a suferit, însă, o accidentare, o întindere la inghinali, astfel că e necesară o scurtă perioadă de pauză. La infirmerie a mai ajuns săptămâna trecută şi Petruţ Tomescu, care a suferit la antrenamente o fractură de piramidă nazală.

Luni şi marţi, vizita medicală

Înaintea meciului de Cupa României, de la Măciuca, fotbaliştii FC Oltchim vor trece şi pe la spital. Luni, 26 iulie şi marţi, 27 iulie, gruparea chimistă are programare la cabinetul de medicină sportivă. Aproximativ 20 de jucători chimişti vor efectua vizita medicală, rezultatul analizelor urmând a stabili dacă elevii lui Lucian Catargiu sunt apţi pentru un nou sezon competiţional.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button