Liga V

Baza sportivă din Grădiştea va fi inaugurată în toamnă

* până acum, s-au montat cele 300 de scaune în tribună şi băncile de rezerve
*  săptămâna trecută, s-a turnat şi asfaltul pe calea de acces către stadion şi în parcare

Baza sportivă din Grădiştea se apropie, cu fiecare zi care trece, de mult aşteptatul moment al inaugurării. După ce s-au montat cele 300 de scaune de culoare roşie şi băncile de rezerve, primarul Ilie Boiangiu ne-a informat că săptămâna trecută s-a turnat asfaltul pe calea de acces către stadion. „E vorba de o distanţă de aproximativ 150 de metri. În plus, s-a pus la punct şi parcarea, unde încap şase maşini şi un autocar”, ne-a precizat Boiangiu. Tot astfel, primarul din Grădiştea ne-a mai mărturisit că în această perioadă se derulează şi finisările interioare la vestiare, care sunt situate chiar sub tribună.

Ilie Boiangiu: „Ştiinţa Grădiştea va continua în Liga a V-a”

Altfel, Ilie Boiangiu ne-a confirmat faptul că nu mai ia în calcul fuziunea cu Olteţul Zătreni pentru ca Grădiştea să fie reprezentată din sezonul viitor în Liga a IV-a. „Am ajuns la concluzia că e mai bine să menţin Ştiinţa Grădiştea în Liga a V-a şi că n-are niciun rost să ne înhămăm la o cheltuială în plus, prezenţa în eşalonul superior al fotbalului judeţean fiind extrem de costisitoare, mai ales în această perioadă de criză cu care ne confruntăm. Trebuie să recunosc că din punct de vedere financiar nu sunt pregătit să susţin o echipă în Liga a IV-a, dacă nu am alături un sponsor puternic. Fără îndoială, ar exista riscul să nu ducem campionatul până la final şi să ne retragem. În plus, merită menţionat şi faptul că până şi jucătorii şi-au propus să încerce să obţină promovarea pe teren, cu picioarele lor – cum se spune – nefiind deloc încântaţi să joace acum în «Elită»”, a afirmat primarul din Grădiştea, iar apoi a adăugat: „Lotul e în general acelaşi din sezonul trecut, continuăm să colaborăm cu jucătorii care au venit în retur de la Olteţul Bălceşti, cu care am obţinut rezultate foarte bune în a doua parte a campionatului precedent. Oricum, nu trebuie să se uite faptul că Olteţul Zătreni a devenit campioană şi graţie victoriei pe care Ştiinţa Grădiştea a obţinut-o în meciul cu AS 2009 Popeşti”.

Primul meci oficial, cu FC Saldi Cernişoara, în Cupa României

Ştiinţa Grădiştea va disputa primul meci oficial din noul sezon pe 14 august, atunci când va înfrunta, pe teren propriu, în primul tur al Cupei României – faza judeţeană, pe FC Saldi Cernişoara. Deoarece baza sportivă din Grădiştea nu va fi gata decât abia în toamnă, echipa primarului Boiangiu va fi nevoită să evolueze în continuare „în exil”, la Sineşti sau la Livezi. „Nu putem să intrăm pe baza sportivă din comuna noastră până ce lucrarea nu va fi finalizată în întregime şi până ce nu se va face recepţia. Nici noi, adică primăria, ca beneficiar, nici RAJDP, ca realizator al lucrării, nu ne putem permite să riscăm din acest punct de vedere şi să compromitem lucrările desfăşurate până acum”, a încheiat Boiangiu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button