Acasă Diverse Fapte inedite despre Campionatul Mondial de Fotbal 2022

Fapte inedite despre Campionatul Mondial de Fotbal 2022

154
0

Fie că nu ne interesează fotbalul deloc, fie că suntem fani înfocați și căutăm deja cote Cupa Mondială, cu toții știm despre unul dintre cele mai populare evenimente de pe planetă de la final de noiembrie și care va ține până după jumătatea lunii decembrie – Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Pe lângă faptul că acest eveniment se anunță cel mai controversat Campionat Mondial de până acum, sunt o mulțime de informații interesante despre acest concurs desfășurat în Orientul Mijlociu. Iată doar câteva:

Cea mai costisitoare Cupă Mondială de până acum

Se estimează că țara-gazdă a făcut investiții în infrastructură de 220 de miliarde de dolari pentru a găzdui evenimentul. Următoarele două ocupante ale topului, Brazilia și Rusia, se află la mare distanță, cele două țări cu teritorii mult mai întinse cheltuind doar 13,7 miliarde, respectiv 16,7 miliarde de dolari atunci când au găzduit competiția.

Cea mai mică țară-gazdă

Qatar este cea mai mică țară-gazdă care găzduiește Cupa Mondială FIFA după dimensiunea teritoriului și după populație. Qatarul acoperă doar 11.571 km², ceea ce îl face mai mic decât întregul oraș New York. Populația este de doar 2,881 milioane. Următoarea cea mai mică gazdă a Cupei Mondiale FIFA este Uruguay, cu o suprafață de 176.215 km² și o populație de aproximativ 3,5 milioane de locuitori.

Doar 150 de kilometri separă cele două stadioane din Qatar, care sunt cele mai îndepărtate unul de celălalt – Al Bayt și Al Wakrah. În plus, toate stadioanele Cupei Mondiale sunt interconectate prin linia de metrou Doha.

Turiștii pot consuma alcool în Qatar

Deoarece Qatar este o țară musulmană extrem de conservatoare, au existat o mulțime de întrebări cu privire la alcoolul disponibil în timpul Cupei Mondiale. S-a hotărât că alcoolul nu va fi disponibil pe stadioane, dar Qatar a înființat „zone pentru fani” prietenoase cu alcoolul în toată țara. Alcoolul vândut în zonele pentru fani va fi, de asemenea, mai puțin costisitor decât ceea ce este tipic pentru Qatar.

Va fi nevoie de aer condiționat

Cupa Mondială din Qatar 2022 are loc iarna deoarece țara gazdă este situată într-un climat subtropical, într-una dintre cele mai fierbinți regiuni din lume. Temperaturile vor depăși 20 de grade în majoritatea zilelor și chiar dacă decembrie este una dintre cele mai răcoroase luni din Qatar, în general este și cea mai umedă.

Toate stadioanele special construite din Qatar vor avea aer condiționat central. Fiecare stadion va necesita aproximativ 115 MWh per meci pentru răcire, adică echivalentul a aproximativ 43.560 de aparate de aer condiționat de uz casnic.

America de Sud se luptă să rupă lanțul de ghinion

Dacă nicio echipă sud-americană nu reușește să câștige Cupa Mondială din 2022, aceasta fi cea mai lungă absență a titlurilor de pe continent. Uruguay (1930, 1950), Brazilia (1958, 1962, 1970, 1994 și 2002) și Argentina (1978, 1986) au câștigat anterior o Cupă Mondială FIFA. Recordul anterior de secetă a premiilor a fost de 20 de ani între 1950 și 1970. Cum Brazilia a câștigat ultima dată Cupa Mondială în 2002, aceasta este ultima șansă a Americii de Sud de a evita un nou record negativ.