Volei

Englezii din Greenwich învaţă mini-volei de la elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”

Elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” implicaţi în proiectul „Building bridges between countries through leadership in sports”, alături de coordonatorul Tatiana Mărăndici au plecat luni, 28 iunie, spre Anglia. Deplasarea vâlcenilor în Regatul Unit al Marii Britanii are ca scop realizarea schimbului de experienţă dintre CNMB şi două şcoli din Greenwich. Este vorba despre liceele Crown Woods şi Saint Paul. Dacă englezii au venit acum câteva luni în Râmnic, pentru a îi învăţa pe vâlceni tag rugby, acum elevii pregătiţi de Nicoleta şi Marius Mărgărit le vor da corespondenţilor lor lecţii de mini-volei.
„Marţi, 29 iunie, va începe activitatea propriuzisă. La început, elevii noştri lideri vor lucra cu elevii lideri englezi pentru a îi forma în jocul de mini-volei. Miercuri va avea loc instruirea copiilor de cel mult 13 ani, care vor fi înscrişi în turneul ce se va desfăşura joi”, a afirmat profesoara de limba engleză, Floriana Alexandru – Gruia.
Antrenorul Marius Mărgărit este de părere că acest proiect reprezintă o provocare, mai ales că, într-un timp foarte scurt, profesorii şi elevii vâlceni trebuie să iniţieze aproximativ 180 de copii în jocul de mini-volei.
„Eu cred că va fi o acţiune interesantă atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. În afara activităţii sportive, avem incluse în program şi foarte multe acţiuni educative”, ne-a declarat Marius Mărgărit.
„Cel mai mult ne bucurăm pentru faptul că printre obiectivele noastre turistice se numără şi Observatorul Regal, care este situat destul de aproape de hotelul în care ne vom caza. Vom încerca să includem în programul nostru şi o plimbare pe Tamisa şi astfel, sperăm să vedem o mare parte din cele mai importante repere turistice ale Londrei. În general, vom privi aceste obiective din afară. Prea puţin ne punem problema să intrăm şi să vizităm totul, pentru că ne-ar trebui probabil nu ore, ci zile”, a adăugat Nicoleta Mărgărit.
Englezii vor pregăti pentru oaspeţii lor mai multe momente speciale, printre care se numără o seară de karaoke şi una de barbeque (grătar) în grădină. De asemenea, vâlcenii vor participa şi la câteva spectacole organizate de şcolile din Greenwich.
De menţionat este că sunt incluse în acest proiect şi câteva dintre voleibalistele din echipa de cadete a CET Govora CNMB, care sunt şi eleve ale profesoarei Floriana Alexandru – Gruia. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button