Liga IV

Elevii lui Dan Niţu continuă cursa în Cupa României

Sâmbătă, 17 iulie, Damila Măciuca a primit vizita celor de la FC Ghecon, cu ocazia primului tur naţional din cadrul Cupei României. Partida în cauză a avut o importanţă aparte, deoarece îşi disputau supremaţia doi politicieni cu putere decizională la nivelul judeţului: Dan Niţu, în calitate de finanţator al echipei-gazdă şi proprietar al companiei Damila şi Dan Mazilu – sponsorul grupării din Lăpuşata şi managerul firmei de construcţii Ghecon Construct SRL. Meciul s-a terminat cu scorul de 3-1, în favoarea vicecampioanei Ligii a IV-a, pentru gruparea câştigătoare marcând noua achiziţie Ciprian Popescu (de două ori) şi Ioniţă, în timp ce golul de onoare al Ghecon-ului a aparţinut lui Iulian Roşoagă, din penalty, cu puţin timp înainte de final. Gazdele şi-au impresionat adversarii printr-un joc extrem de ordonat, o apărare agresivă şi ambiţie desăvârşită. „Lumea trebuie să înţeleagă că nu e deloc o surpriză că adversarii ne-au învins. Damila e o echipă bună, alcătuită din jucători puternici, rezistenţi care vor avea un cuvânt de spus pe viitor”, s-a exprimat după meci „secundul” de la Ghecon, Iulian Roşoagă.

„Scrici” a fost eliminat

În repriza secundă, arbitrul de centru l-a eliminat pe portarul echipei-oaspete pe motiv că acesta şi-ar fi lovit adversarul intenţionat, când jocul era oprit. „Principalul” echipei din Lăpuşata, Cosmin Ursu (35 de ani), l-a criticat pe tuşierul Marian Joiţa, care „s-a evidenţiat pe durata partidei mai mult decât trebuia”. De asemenea, jucătorii de la Ghecon au acuzat că, în momentul în care Gârlă a primit un cot în gură, adversarul său nu a fost eliminat, Vlădoi nu a primit penalty în prima repriză, iar ultimul gol ar fi fost marcat din ofsaid. „Legat de fotbal, am jucat penibil. O recunoaştem! Dar Joiţa a fost mereu în centrul atenţiei prin prestaţia sa, certându-se cu jucătorii mei, în loc să-şi vadă de treabă”, a menţionat Ursu.

Portar de la FC Ardealul

În vederea noii ediţii a Ligii a IV-a, oficialii de la Damila au pregătit deja câteva transferuri prin care speră să-şi îndeplinească obiectivul: clasarea pe primul loc la jumătatea anului 2011. Prima şi cea mai importantă achiziţie s-a dovedit a fi portarul Dragoş Geantă, care a debutat la Măciuca, sâmbătă, 17 iulie, cu ocazia meciului de cupă. Tânărul goal-keeper adus de la FC Ardealul a avut o prestaţie excelentă în prima sa partidă sub tricoul Damilei, fiind, mai mult ca sigur, o alternativă viabilă pentru Laurenţiu Mutu. Nu în ultimul rând, trupa din Măciuca a dat lovitura prin transferarea „chimistului” Ciprian Popescu, cel care a realizat o „dublă” în confruntarea cu Ghecon, extaziindu-i pe cei aproximativ 200 de spectatori prezenţi la meci.

Harapu a debutat cu succes după 6 luni

După o pauză de o jumătate de an, timp în care a fost plecat la muncă în străinătate, fundaşul Tiberiu Harapu a revenit alături de colegii săi de la Damila. Deşi nu credea că va rezista integral în partida disputată împotriva celor de la Ghecon, jucătorul de 26 de ani s-a achitat ireproşabil de sarcini, având o serie de contribuţii importante la rezultatul excelent al echipei. „Am avut o perioadă destul de lungă în care n-am mai jucat. Nu credeam că voi putea rezista mai mult de o repriză. Se pare că, până la urmă, nu mi-am pierdut îndemânarea şi rezistenţa. Am şi slăbit special câteva kilograme, pentru a putea alerga mai bine”, ne-a declarat Harapu.

Lucian Munteanu, preşedinte Damila Măciuca: „Ambiţia noastră a făcut diferenţa”

„Am întâlnit în acest meci o echipă extrem de bine pregătită, dar ambiţia noastră de a nu părăsi terenul înfrânţi a contat cel mai mult. Am plecat cu şansa a doua, dar asta nu a avut prea mare importanţă. Stabilitatea existentă în cadrul echipei e cea care contribuie decisiv la aceste rezultate frumoase. Victoria e cu atât mai importantă pentru noi cu cât ne oferă un moral bun în vederea noii ediţii de campionat, la finele căreia ne dorim să promovăm în Liga a III-a”, a punctat preşedintele Damilei, care a mai adăugat:: „Noi vorbim doar când obţinem rezultate. Nu ne place să ne dăm în stambă, precum alte echipe. Lăsăm rezultatele să vorbească de la sine”.

Complex sportiv la Măciuca

În 2008, Ghecon-ul lui Dan Mazilu promova în Liga a III-a, după meciul de baraj susţinut la Piteşti, în compania celor de la Sportul Vişina Noua. În sezonul 2009-2010, Oltul Ioneşti 2009, echipă patronată de apoliticul Ionel Giuran, managerul firmei de construcţii ONILSERV SRL, reuşea să câştige campionatul, dar pierdea partida pentru un loc în cel de-al treilea eşalon al ţării. Ambii oameni de afaceri s-au remarcat printr-un numitor comun: capacitatea de a investi necondiţionat în sportul-rege practicat la nivel judeţean. În ediţia viitoare a Ligii a IV-a, care va debuta spre sfârşitul lunii august, Damila Măciuca pare a fi, la prima vedere, echipa cu cele mai mari şanse de a realiza eventul. În perioada care urmează, managerul companiei Damila vizează înfiinţarea unui complex sportiv în comuna Măciuca. Astfel, Dan Niţu intenţionează să mai construiască un alt stadion lângă actuala bază sportivă. „Mă interesează ca, în viitorul apropiat, să formăm o echipă tânără, competitivă, pe care să ne bazăm în proiectul pe care ni l-am asumat. Vrem să avem un parcurs cât mai îndelungat în fotbalul de performanţă”, ne-a declarat omul de afaceri Dan Niţu.

Vicecampionii s-au hidratat izotonic

În materie de organizare, Damila le depăşeşte cu mult pe competitoarele sale din campionat. Spre exemplu, la meciul de cupă jucătorii vicecampioanei Ligii a IV-a s-au hidratat permanent cu băuturi izotonice, menite a mări randamentul fizic şi a înlocui rapid fluidele pierdute prin transpiraţie. Acest tip de hidratare este rar întâlnit chiar şi la nivelul Ligii a II-a, iar faptul că Lucian Munteanu şi camarazii beneficiază de aceste condiţii înseamnă că la Măciuca există o ordine temeinică.

Mazilu şi Enăchescu au aflat vestea din Turcia

Omul cu „biştarii” de la Ghecon nu a putut participa la partida de la Măciuca, deşi dorea să-şi susţină fotbaliştii cu ocazia acestui meci cu un specific aparte. Parlamentarul Dan Mazilu a aflat ulterior vestea tristă din Antalya, acolo unde se află în concediu pentru două săptămâni. Şi antrenorul Damilei, Narcis Enăchescu, a fost înştiinţat tot de pe litoral, din Turcia, că echipa sa a fost protagonista unui show de calitate.

Lucian CORNECI

Articole Similare

One Comment

  1. bravo ciprian popescu.vezi ***** de diculoiu ce jucatori dai afara?sa-l ti in lot pe lipu danulet ca iti cara taicaso masini cu lemne si pietris

Lasă un răspuns

Back to top button