Diverse

Edilul Gheorghe Ciucă va reînfiinţa Balneara Olăneşti

* staţiunea vâlceană va intra în rândul localităţilor unde tinerii pot practica sportul-rege

Edilul oraşului-staţiune Băile Olăneşti ne-a informat că a depus două proiecte pentru revigorarea infrastructurii sportive. De asemenea, Gheorghe Ciucă a mai amintit că administraţia locală de află momentan într-un proces pentru revendicarea unui teren pe care ar urma să fie amenajată o bază sportivă pe care tinerii să-şi desfăşoare activitatea.

„Ne judecăm în acest moment la Curtea Supremă de Casaţie şi Justiţie pentru revendicarea suprafeţei de teren care este amplasată lângă piaţă. În situaţia în care instanţa ne va da câştiga de cauză nouă – şi am încredere că aşa va fi – vom prelua acest teren şi vom derula proiectul care vizează o bază sportivă complexă”, a precizat primarul Gheorghe Ciucă.
În cadrul bazei sportive, care va fi prevăzută cu nocturnă, se vor putea practica fotbalul, handbalul, tenisul de câmp şi baschetul. Existenţa unui stadion pe care să se poate antrena sportivii poate deveni o sursă importantă de venit la bugetul local, în condiţiile în care Băile Olăneşti rămâne una dintre cele mai apreciate staţiuni din ţară, fiind aleasă anual de către numeroşi fotbalişti, voleibalişti şi practicanţi de alte sporturi.
Pe lângă această investiţie deosebit de importantă, edilul Gheorghe Ciucă vine şi cu o altă veste bună pentru tinerii din localitate care sunt pasionaţi de sportul-rege.  Din sezonul 2011-2012, Balneara Olăneşti se va înscrie în competiţia organizată de AJF Vâlcea, alături de alte două formaţii care au devenit un „brand” în judeţ: Unirea Păuşeşti-Măglaşi şi Stejarul Vlădeşti. „În bugetul primăriei pe anul viitor voi cuprinde şi suma necesară pentru reactivarea acestei grupări. Comuna vecină, Păuşeşti-Măglaşi, ne-a dat tuturor un exemplu pozitiv, că se poate face performanţă chiar şi din primul an de la înfiinţare”, a mai adăugat edilul din Băile Olăneşti.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button