Diverse

Echipele din Ligile a II-a şi a III-a nu mai sunt obligate să folosească juniori

* potrivit noilor reglementări ale FRF, cluburile din cele două eşaloane trebuie să folosească efectiv pe toată durata meciurilor din campionat cel puţin câte doi, respectiv câte trei jucători sub 21 de ani (în speţă, jucători născuţi după data de 01.01.1989)

Săptămâna trecută, Comitetul de Urgenţă din cadrul FRF, compus din Mircea Sandu (preşedinte), Dumitru Dragomir şi Vasile Avram (vicepreşedinţi), a luat câteva măsuri care vizează, în principal, revigorarea fotbalului juvenil.
Astfel, membrii acestui organism au modificat regula prin care cluburile din Ligile a II-a şi a III-a erau obligate să folosească permanent, în meciurile oficiale, cel puţin unul, respectiv doi juniori. Potrivit noilor reglementări, echipele din cele două eşaloane sunt obligate să folosească efectiv pe toată durata jocurilor din campionat cel puţin câte doi, respectiv câte trei jucători sub 21 de ani (în speţă, jucători născuţi după data de 01.01.1989). S-a prevăzut în plus ca, în cazul în care unul sau mai mulţi jucători sub 21 de ani sunt eliminaţi din teren, echipa în cauză să nu fie obligată să introducă în teren un alt fotbalist sub 21 de ani.
Tot legat de sectorul juvenil, Sandu, Dragomir şi Avram au decis ca „înainte cu 6 luni de terminarea perioadei junioratului jucătorul să fie obligat să încheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durată de cel puţin 3 ani, numai în situaţia în care clubul respectiv îi propune să încheie un contract şi îi garantează un venit lunar minim net, după cum urmează: 1.500 de lei – Liga I, 1.000 de lei – Liga a II-a, 700 de lei – cluburile din celelalte categorii. Până acum, regulamentul obliga cluburile ca, indiferent de eşalon, să garanteze jucătorilor ce termină junioratul „un venit lunar echivalent cu salariul mediu pe economie”. În februarie 2010, salariul mediu în ţara noastră era de 1.411 lei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button