Volei

Echipa de junioare CET Govora CNMB, vicecampioană naţională

cetcnmb• voleibalistele pregătite de antrenorii Nicoleta şi Marius Mărgărit au ajuns la a 19-a medalie

Sala „Capela” din cadrul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a găzduit în perioada 28 aprilie – 2 mai, finala Campionatului Naţional de volei feminin rezervat junioarelor. Alături de elevele antrenorilor Nicoleta şi Marius Mărgărit, au participat la această importantă competiţie următoarele grupări: CSŞ Medicina Târgu Mureş, CSŞ Constanţa, CSŞ Sibiu, CSŞ Bega Timişoara şi CSŞ Deva.

În ordine cronologică, echipa clubului prezidat de Cito Drăgan a disputat următoarele partide: CET Govora CNMB – CSŞ Sibiu 3-2 (11, 25, 27, 25, 10), CET Govora CNMB – CSŞ Bega Timişoara 3-1 (20, 16, 25, 15), CET Govora CNMB – CSŞ Constanţa 3-2 (25, 21, 26, 20, 11), CET Govora CNMB – CSŞ Deva 3-0 (14, 17, 25) şi CET Govora CNMB – CSŞ Medicina Tg. Mureş 1-3 (22, 25, 25, 25). În urma rezultatelor obţinute în cele cinci meciuri, formaţia antrenată de Nicoleta şi Marius Mărgărit s-a clasat pe locul 2 în clasamentul final al Campionatului Naţional de junioare. Iată poziţia fiecărei echipe la sfârşitul turneului de la Rm. Vâlcea: 1. CSŞ Medicina Tg. Mureş (medalia de aur), 2. CET Govora CNMB (argint), 3. CSŞ Constanţa (bronz), 4. CSŞ Sibiu, 5. CSŞ Bega Timişoara şi 6. CSŞ Deva. De menţionat este că în fiecare zi a competiţiei, Sala „Capela” a fost plină de suporteri care au urmărit cu emoţii spectacolul sportiv oferit de voleibalistele vâlcene.
„A fost un turneu foarte echilibrat în ceea ce priveşte meciul final, pentru stabilirea locurilor 1 şi 2. Într-adevăr, gruparea din Tg. Mureş a fost peste noi, mai ales din punct de vedere al taliei. La un moment dat, aveau şase jucătoare în teren cu înălţimea de peste 1,82 m, iar în echipa noastră doar Luiza Dinu are o asemenea talie. Acesta a fost primul lor atu, iar în plus, este clar că au fost foarte bine instruite de acest antrenor sârb, care ştie să îşi facă treaba. Eu cred că rezultatul este conform realităţii, au fost mai bune, au câştigat şi recunosc faptul că poate nu meritam în acest an locul I. De aceea, medalia de argint îmi aduce o satisfacţie deosebită. Condiţiile adversarelor noastre sunt speciale. Formaţia lor beneficiază şi de aportul jucătoarelor străine. Au o sportivă din Moldova, care eu cred că ar putea cu uşurinţă să evolueze în Divizia A şi la o echipă de băieţi. La Tg. Mureş mai activează şi o voleibalistă din Serbia, cu talia de 1,93 m, care este eficientă din toate punctele de vedere. Consider că în mare parte aceste două sportive au făcut diferenţa dintre noi”, ne-a declarat Marius Mărgărit.
Cu privire la echipa sa, antrenorul a precizat că este foarte mulţumit de prestaţia Biancăi Firan, care a reprezentat surpriza turneului. Tânăra vâlceancă, elevă în clasa a opta, le-a lăsat tuturor celor prezenţi o impresie plăcută prin evoluţia sa de pe parcursul competiţiei. „Bianca a jucat în toate meciurile şi de fiecare dată a câştigat multe puncte pentru echipa sa. Cred că a avut cel mai eficient serviciu, acel flop pe care îl execută foarte bine. Per ansamblu, pot spune că cea mai eficientă jucătoare a fost Luiza Dinu, care a demonstrat că are o capacitate de efort fantastică. Are până în momentul de faţă 44 de meciuri în care a jucat, la nivelul Diviziei A2, junioare şi licee. Simona Bîrzan a arătat de multe ori o tehnică desăvârşită, iar Mirabela Duma pare să se descurce din ce în ce mai bine. Andreea Costache a fost cea mai constantă jucătoare, greşind foarte puţin. Liberoul echipei, Alexandra Ciucu a avut trei meciuri de excepţie, dar din păcate, în jocul cu Tg. Mureş a fost timorată de forţa serviciilor executate de adversare. O evoluţie bună a avut şi Mădălina Bălănoiu, dar cu mici oscilaţii. În concluzie, eu cred că toată echipa s-a ridicat la nivelul aşteptat”, a adăugat Marius Mărgărit.
Antrenorul fetelor de la CET Govora CNMB a precizat că a avut parte de un sprijin deosebit în organizarea turneului din partea Primăriei Râmnicului, IŞJ, CNMB şi conducerii CET Govora, care prin intermediul preşedintelui de club Cito Drăgan, s-a implicat semnificativ în această competiţie. Alţi sponsori ai evenimentului au fost Nicolae Sofianu, Nelu Puţ şi firmele Diana, Irina şi Coca Cola. De menţionat mai este că preşedintele AJSPT Vâlcea, Constantin Vlaşcu le-a oferit fetelor diplome şi plachete. Competiţia s-a bucurat şi de prezenţa unor invitaţi speciali, precum Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului, care s-a şi ocupat de premierea voleibalistelor vâlcene, subprefectul Ioan Filip, directorul DSJ Adrian Comănescu şi arbitrul Ion Crăciunescu. Au mai urmărit evoluţia fetelor din Sala „Capela” antrenorul emerit Laurenţiu Stilea, inspectorul MECTS Alin Păunescu şi delegatul FRV Dan Negroiu. (O.D.)

Articole Similare

One Comment

  1. Felicitari fetelor si antrenorului! Aceasta este, desigur, cea mai buna echipa valceana de amatori (si de n-ar fi cele platite cu doua milioane de euro….!). Antrenorul e modest cand spune ca Tg Mures merita victoria….daca fetele jucau la potentialul lor adevarat (adica cel aratat in primul set ) ar fi putut castiga si urmatoarele doua seturi, fara indoiala (de fapt, au fost extrem de aproape de castigarea celui de-al doilea) . Si asta avand in teren doua jucatoare de doar 14-15 ani, cuprinse de emotiile castigarii primelor medalii nationale din viata. Insa domnul Margarit, diplomat si grijuliu pentru relatiile lui cu federatia, nu spune evidenta: nu aveau ce cauta mercenarii (antrenor si jucatoare straine) in campionatul national feminin amator de junioare. Si asta in primul rand pentru ca toate celelalte ~50 de echipe din campionat au cu totul alte conditii financiare…atat pentru jucatoare cat si pt antrenori. Nu este de loc cinstit sa li se fure acestor fete minunate, pentru al doilea an consecutiv, medaliile de aur. Si unde mai puneti ca federatia a acceptat sa faca din doua echipe din Tg Mures, una singura, numai si numai pt a fi sigure ca o sa castige. E mare pacat de munca acestor fete care au ca unica recompensa medaliile si nu banii mercenarilor!!

Lasă un răspuns

Back to top button