Acasă Liga IV Două goluri, mulți nervi și tensiune, la Băbeni

Două goluri, mulți nervi și tensiune, la Băbeni

686
0

Înaintea rundei, anticipam că ambele derby-uri ale rundei a V-a din Elită sunt deschise oricărui rezultat, că nu există o favorită. Atât Sparta – FCPO, cât și FC Băbeni – CS Mădulari s-au terminat la egalitate, cu același scor: 1-1. La Băbeni, au fost două goluri, dar și mulți nervi, tensiune. În prima repriză, nemulțumirile au venit din partea gazdelor, iar în a doua, din cea a oaspeților.

În minutul 17, băbenarii au solicitat acordarea unei lovituri libere în apropierea suprafeței de pedeapsă adverse. Jocul a continuat, iar ”Pele” Păun a marcat. Gazdele au cerut și off-side, golul a fost validat. Oaspeții au avut șansa să dubleze avantajul. Au ratat și și-au făcut meciul greu. În minutul 36, formația coordonată de Răzvan Milosteanu a primit o lovitură de pedeapsă. Mădălin Vlad i-a pus piciorul în față lui Tudor, iar arbitrul a indicat punctul cu var. Căpitanul băbenarilor, Miță Deaconescu, a executat slab, iar Fyfy Bălan a intervenit și și-a păstrat echipa la timonă. În minutul 38, oaspeții au fost nevoiți să facă schimbare și astfel au pierdut un jucător valoros în ofensivă. Bobi Mihăilă a cerut să fie înlocuit, din motive medicale. Pe final de repriză, echipa coordonată de Octavian Marinescu a mai avut o bară. Sică Vlad a vrut să centreze, din dreapta, dar balonul, cu efect, a șters transversala.

Imediat de la reluare, după pauză, oaspeții au cerut penalty la un contact între Păun și un apărător al gazdelor. Au mai fost alte două faze la care Mădulari a solicitat lovitură de pedeapsă, dar după ce Băbeni a egalat. În minutul 59, după un corner executat de Drăghia, mingea a ajuns în transversală și de acolo a revenit la Mihai Deaconescu, care s-a înălțat din careu și a trimis-o cu capul, în plasă, revanșându-se pentru ratarea din punctul cu var, din prima repriză: 1-1.

Între cele două faze din partea secundă la care Mădulari a cerut penalty, s-au contabilizat două ocazii mari ale băbenarilor, una a lui Tudor, iar la cealaltă, portarul Adrian Bălan a avut o intervenție providențială. La meci a asistat și primarul din Mădulari, care și-a exprimat nemulțumirile legate de arbitraj în cazul a trei situații.

CS Mădulari e pe locul 10 în Liga a IV-a, dar rămâne una dintre pretendentele la titlu sau măcar la podium. E devreme pentru pronosticuri în privința deznodământului acestui campionat. Și FCSB e pe 14 (din 16 echipe) în Liga I, dar tot se gândește la primul loc și cupele europene. Mădulari are și un meci în minus față de celelalte competitoare și a jucat deja cu o parte din formațiile cu pretenții la partea de sus a clasamentului: SCM, Chimia, Băbeni. În mod normal, meciuri grele, în tur, mai are doar cu FCPO, pe 29 octombrie, în deplasare, și Sparta, în ultima etapă a turului, pe 3 decembrie, la Mădulari.

De partea cealaltă, FC Băbeni începe să se apropie de nivelul așteptărilor. Echipa a început campionatul pe terenul de la Valea Mare (unde, zilele trecute, s-a înregistrat și un eveniment reprobabil, fiind sparte ușile de la vestiare și provocate pagube), dar l-ar putea încheia pe un nou stadion. Se fac eforturi pentru amenajarea unui teren la Braia.