Acasă Liga IV Remiză între singurele echipe din Liga a IV-a care nu pierduseră puncte...

Remiză între singurele echipe din Liga a IV-a care nu pierduseră puncte până acum. Arbitri de Liga I la derby-ul de pe arena Brothers

1006
0

Sâmbătă dimineață, unul dintre derby-urile Ligii a IV-a vâlcene s-a disputat pe stadionul Brothers. Sparta, lidera clasamentului, cu maxim de puncte după patru etape a întâlnit FCPO, o altă echipă care nu a pierdut puncte în acest sezon, dar din trei meciuri. Partida s-a terminat la egalitate, 1-1. Gazdele au trecut în avantaj la jumătatea primei reprize, după golul marcat de Darius Preda, după o fază fixă, un corner. Oaspeții au egalat în minutul 75, prin Marian Filipoiu, care a profitat de o greșeală în defensiva adversă, i-a luat fața adversarului și a rămas singur cu portarul, postură ideală pentru a înscrie. Spartanii au avut o fază în care au solicitat acordarea unei lovituri de pedeapsă, dar s-a dat galben, pentru simulare. Meciul a fost condus de o brigadă din Craiova, care l-a avut la centru pe Viorel Flueran, din lotul Ligii I. La linie s-au aflat Adrian Popescu (Liga I) și Cristian Ilinca (Liga a II-a), iar observator a fost președintele AJF, Adrian Comănescu. Din tabăra oaspeților, un joc foarte bun, probabil cel mai bun de până acum în tricoul FCPO l-a făcut Sică Bălțățeanu, fost jucător la Sparta.

”A fost un meci frumos, s-a jucat fotbal. A existat și agresivitate, dar în limita sportivității. Gazdele au avut o posesie mai bună, noi am stat mai bine tactic. Sică a făcut, într-adevăr, un joc bun, a arătat ca un lider, dar toată echipa s-a comportat bine, ireproșabil. Avem un lot echilibrat și inclusiv cei care vin de pe bancă aduc plusul de care avem nevoie. Cred că e echitabil rezultatul de egalitate. Nu ne-am gândit niciun moment la prima pusă în joc pentru seria de trei meciuri. Dacă nici la partide de acest gen nu vrei să joci, când să o mai faci? Am evoluat pe un teren bun, împotriva unei echipe valoroase. E vorba despre imagine, prestanța fiecăruia în parte. Dacă există și un stimulent financiar, e cu atât mai bine, dar în astfel de jocuri te motivezi oricum. Suntem pe drumul cel bun”, a declarat Robert Olaru, antrenorul de la FCPO, după punctul obținut în deplasare, cu Sparta, rezultat care demonstrează încă o dată că vom avea un campionat echilibrat în Elită.